DMZ



Ha sortit fa molt poquet el segon volum de DMZ. Que grande!!!!!!!!!!!!! El primer volum me'l vaig agenciar perquè el tema semblava força interessant...la segona guerra civil americana. Com ho deuen enfocar?
Doncs bé, en un principi no hi ha cap inclinació política i amb això vull dir que no et donen cap raó concreta per haver-se donat aquest conflicte bélic. Senzillament ja hi ets i et vas endinsant en la història a partir de les vivències d'un jove periodista que es veu engollit pel conflicte armat al ser enviat cap allà amb una celebritat periodística.




La DMZ és la zona desmilitaritzada en un conflicte bélic, i en aquest cas és la zona de Manhattan. Hi ha l'exèrcit dels EEUU i el grup armat EEL que és com la força armada dels estats lliures. No sembla que cap dels dos bàndols sigui el bo en la lluita, tots dos bàndols semblen desquiciats per una guerra sense sentit i que no té un final visible.

En el primer volum de la col.lecció "Sobre el terreno", se'ns fa una presentació de la història, que no de les causes de la guerra civil, i ens endinsem en la vida del nostre protagonista, Matty, entre els deixats anar de la mà de Déu en la DMZ. Deseguida es dóna compte que no és com ell es pensava. Té un gran principi i un tema realment molt seductor, però al llarg de la història es difumina aquesta atracció i al final es converteix en una història ben dibuixada per Riccardo Burchielli (per cert que té un estil que em recorda bastant al de Eduardo Risso, dibuixant de "100 bullets") i mal gestionada pel guionista Brian Wood. Es perd una mica per la tangente, quan poder el que més interesa és saber les raons del conflicte i les motivacions del nostre reporter.

El regust que em va deixar no va ser dolent ni molt menys, però no havia complert amb les espectatives. De manera que quan vaig veure que sortia un nou volum "El cuerpo de un periodista" els dubtes sobre si comprar-lo o no eren molt grans. Però llavors vaig dir-me que poder, com en la major part de les històries les introduccions poden ser una mica fluixes i que poder quan arribes al nus de la història tot millora i se't fa més interessant.

Doncs sííííííííííííííí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Aquest és un d'aquests casos. Realment excel.lent!!!!!!!!!!! A mesura que l'anava llegint cada vegada m'agradava més, poder perquè hi ha més intrigues i traïcions entre els personatges, i la història té una línia en la que veus unes motivacions clares i amb la que pots empatitzar o no amb el personatge. Per tant us recomano de forma molt i molt gran aquest cómic i em felicito a mi mateix per haver comprat el segon volum...esperem que em pugui felicitar més vegades per comprar-me nous tomos recopilatoris.