Tunnel Rats


Sempre he estat un apassionat de les pel.lícules sobre la Guerra del Vietnam (1965-75). Hi ha hagut moltes obres mestres (Apocalypse Now, La Chaqueta Metálica, Platoon, Good Morning Vietnam, Saigon....) i també grans desastres fílmics (Tigerland, La Colina de la Hamburguesa, Boinas Verdes, Nacido el 4 de Julio...). Moltes de les històries que s'han explicat en aquestes pel.lícules reflexen la que, pel meu entendre, ha estat la pitjor guerra en la que s'ha vist involucrat E.E.U.U.

En moltes ocasions s'utilitzaven aquests films per fer propaganda americana i pujar la moral de les tropes (Boinas Verdes amb el sempre impressionant John Wayne) però sobretot s'utilitzava la plataforma del setè art per criticar un passatge de la història americana molt decebedor.
En aquesta ocasió ens explica la història dels "ratas de túnel" que eren aquells soldats encarregats d'entrar en els túnels excavats per sota la jungla vietnamita pel Vietcong i l'exèrcit regular nord-vietnamita. Aquests soldats entraven en aquests túnels armats amb la Colt-45, una llanterna i anaven per sota la jungla fins tornar a sortir ves a saber on. Eren soldats molt respectats dins l'exèrcit.
En aquesta ocasió Uwe Boll ens presenta la història d'un grup de soldats, de "rates de túnel", que són atacats per l'enemic i entren en diversos túnels quan s'escapen. El director intenta donar aquesta sensació d'angoixa que durien sentir aquesta marines. La pel.lícula no és gran cosa, les actuacions són bastant dolentes i els efectes no són res de l'altre món. No és de les pitjors pelis que he vist del génere però estaria entre les regulars.
Fitxa tècnica:
Director: Uwe Boll
Guionista: Uwe Boll, Dan Clarke
Actors: Michael Paré, Wilson Bethel, Mitch Eakins

1 comentari:

Unknown ha dit...

Jo sóc un d'aquelles persones rares que encara no ha vist res d'Uwe Boll, així que crec que no estic gens influenciat per la resta d'obres mestres del director.

Sembla una bona excepció aquesta Tunnel Rats.

Tractaré de veure-la!