UP in the AIR


Ja la volíem anar a veure al cine quan es va estrenar però per una cosa o altra sempre era una de les sacrificades. Al anar passant el temps va perdre interès i va caure en aquella boirina que manté atrapades un munt de pel.lícules i que no et permet anar-te-les trobant durant el viatge. Però aquest cap de setmana, desprès d'un cel despejat i visibilitat de kilòmetres, "Up in the Air" ha conseguit aterrar a l'aeoroport de casa la Sandra i desprès de fer una escala, ha seguit el seu viatge transoceànic.
Si voleu que us digui la veritat, la pel.lícula no és dolenta però tampoc és excel.lent com m'esperava. És com fer un viatge en clase turista. En ocasions es fa una mica pesada tot i que quan arribes a destí la sensació no ha estat dolenta, tot el contrari.

Jason Reitman ens presenta la història d'un home amb por. Tot i que al principi sembli tot el contrari. George Clooney interpreta a un home de negocis que es dedica a fer la feina que ningú vol fer: despatxar als treballadors. Per aquesta raó viatge moltíssim i ha confeccionat una vida d'aeroport en aeoroport i amb un equipatge emocional molt reduït. De fet, ell fa conferències sobre aquest sistema de vida en què els lligams emocionals són un pes a eliminar de l'equipatge.
Tot li comença a trontollar quan una inexperta però emprenedora jove (Anna Kendrick), comenta a l'oficina l'opció de despatxar als treballadors via internet i per tant reduïr els costos per viatges de l'empresa. És completament oposada a l'experimentat Clooney. Ella porta un equipatge sentimental molt ferragós, fins hi tot té un excès d'equipatge en determinades ocasions. Entre ells dos es genera una relació que no aprofita prou el director. Reitman es concentra més en una dona madura i del mateix estil de vida que Clooney (Vera Farmiga). Sorgeix quelcom entre ells que fa canviar la prespectiva de la lent amb la que, Clooney es mira la vida.

Per suposat és molt fàcil, a la par que solitària, la vida que porta Clooney. Però on està el repte en aquesta opció? Potser és molt més divertida i fins hi tot relaxant... però i la companyia? Les tardes de diumenge? Aquella carícia?
Tot són opcions i totes respectables.... amb quina us quedaríeu?

Fitxa tècnica:
Director: Jason Reitman