DEAD SNOW

Feia molt de temps que tenia aquesta pel.lícula a casa. Va ser una de les sacrificades del Festival de Sitges de l'any passat. Vaig pensar que era una pena no poder-la veure però bé, no es pot tenir tot. Quan va arribar a les meves mans em va fer molta il.lussió i ahir va ser la nit escollida per veure-la. Com que fa poc que s'ha estrenat a les pantalles de l'Estat vaig considerar que era un bon moment per calmar les ànsies de zombies que sempre pululen pel meu cap.

Doncs quina porqueria senyores i senyors. La pel.lícula ja partia amb pocs punts al enterar-me que barrejava comèdia amb gore, dos géneres que no crec que conjuguin molt bé mai.... poques vegades m'ho he passat bé amb una comèdia de terror. Però s'ha de donar oportunitat a tot, així que engego la tele i som-hi..... Quina desgràcia d'actors, diàlegs i presentació de la història.

Uns joves van a passar uns dies a una cabana abandonada en plena muntanya i com és normal no hi ha cobertura ni res perquè estem a ple hivern i la neu bloqueja totes les carreteres. Fins aquí no hi ha res d'estrany... ni d'original. Un home estrany els explica una història sobre la ocupació nazi de la Segona Guerra Mundial; els comenta que un coronel de les SS va torturar a la gent del poble de la vall i quan es van rebelar va fugir a les muntanyes amb totes les coses de valor que va trobar.

A partir d'aquí és quan la peli comença a ser una verdadera porqueria, abans era una porquerieta.... però de sobte es transforma en una porqueria molt gran. Una parella follant al lavabo a no sé quants graus sota zero mentre ell s'està netejant el cul (escena graciosa però, no per a mi....), els zombies ataquen la cabana i els diàlegs graciosos comencen a sortir de la boca dels protagonistes com vòmits.

Com passa en la majoria de pel.lícules d'aquest génere els integrants del grup són eliminats de mica en mica i en cada assassinat s'intenta superar la barbaritat anterior....... com per exemple quan un dels protagonistes cau per un penyasegat però s'agafa a uns budells d'un zombie i aconsegueix escalar..... ridícul fins hi tot per una pel.lícula com aquesta. Com ridícul és el final on es descobreix que els xavals són atacats perquè han tocat una caixa que han trobat a la cabana on hi ha el petit tresor que els nazis van agafar durant la seva fugida. Quan parlo de petit tresor, parlo de petit tresor,eh???!!!!!... quatre monedes, un collaret i un rellotges de butxaca.... penòs!!!!.

En definitiva, peli molt dolenta que no val la pena ni mirar-la en fast-forward. El que realment fa por és que poder li donen pasta al lumbreres de la peli per fer-ne una segona part.....
P.D... l'única cosa que em va agradar és quan fan un guinyo a "Indiana Jones y el Templo Maldito" amb la frase "... fortune and glory, kid.... fortune and glory..."

Fitxa tècnica:

Director: Tommy Wirkola
Guionistes: Stig Frode Henriksen, Tommy Wirkola
Actors: Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen, Charlotte Frogner

Tràiler: http://www.youtube.com/watch?v=lEQwEmeWnyI