"DARK REIGN"

Doncs hem arribat al final de "Dark Reign" o com a mínim a la recta final es diu "Siege" (Asedio). Norman Osborn ha pogut exercir el paper d'home més poderós del món durant molts números i sembla ser que no té intenció de deixar de fer-ho. Al llarg de totes les aventures que ens ha presentat l'arc argumental de "Dark Reign", hem pogut veure com Norman Osborn movia els fils necessaris per ser el rei del mambo i que tot passés per les seves mans. Ha dissolt S.H.I.E.L.D i fundat H.A.M.M.E.R, una colla de soldats escollits de les desfetes de l'ex organització de Nick Furia i desprès de Tony Stark.


Aconsegueix unir a personatges molt poderosos en el que anomena "El Cónclave" (Loki, Namor, Emma Frost, Dc. Muerte i El Encapuchado). Dos dels seus components l'acaben traïnt, concretament Emma Frost i Namor. Aquest grup ha estat molt poc explotat pel meu gust. Apareix molt poques vegades i totes elles l'acció transcorreix molt lentament quan podria anar més ràpid i aportar més joc.

Hem pogut veure com Osborn ha creat els seus propis Avengers (Ares, Vigía, No-Barh, Piedra Lunar, Veneno, Daken, Bullseye i ell mateix) per donar la imatge d'home protector i acatador de la llei.
Cap d'aquests membres està allà per gust, Osborn els ha sobornat o els ha promès quelcom que desitgen desesperadament. També s'ha posat d'acord amb el Encapuchado per poder dominar la segona divisió dels malos malosos.

Els súpers han intentat desestabilitzar el nou home fort dels USA de totes les maneres possibles (sempre dins del marc de la llei). Aquest potser és el punt més feble de tota la saga. Es passen tots els números dient lo dolent que és Norman Osborn i el que han de fer per donar-li mala premsa i bla, bla, bla però resulta que poques coses fan. Hi ha hagut ocasions en què les històries s'hna fet repetitives i sobretot els números finals de "New Avengers" i "Dark Avengers"....... bastant decepcionants.

A més a més, sempre que els súpers ataquen a Osborn guanyen d'alguna manera i llavors no entenc com encara està al poder o això, o no ens han explicat els cops donats per Osborn a la colla passigolla de la justícia. Ha estat una sag una mica massa llarga pel que s'ha explicat. Podrien haver optat per enfocar-ho d'una altra manera i potser s'haguès pogut allargar més. No podrem donar un veredicte final fins que no s'acabi "Siege" que donarà pas a la caiguada de Norman Osborn i l'arribada de l'època heroica.