ZOMBIS A.C.


Bé, no sempre es pot guanyar, no? Hi ha vegades que et fots unes hósties del copon al intentar experimentar amb productes nous dels quals no has sentit res de res i que tens moltíssimes ganes que t'agradin. Aquest és el cas de "Zombis A.C", us prometo que vaig estar a la botiga (Antifaz Còmics) amb el dilema de comprar-lo o no. Tenia un cosa al seu favor i és que anava de zombies i a sobre durant l'época de les Guerres Púniques amb Aníbal a puntet d'entrar a Roma.
A més a més són autors espanyols i sempre és bo adquirir còmics nacionals per estimular la indústria... però amb històries com aquestes potser no caldrà animar, més aviat reanimar amb un massatge cardíac o descàrregues elèctriques directament.

Per començar, una cosa que no m'agrada gens, quan una portada enganya i això és el que fa la portada de "Zombis A.C.". Jo veig aquesta portada i el que penso és que la història serà terrorífica o com a mínim intentarà ser un còmic serio. Doncs res més lluny de la realitat. La veritat és que Juan L. Rincón ens explica una història que es queda a la meitat de tot, no fa ni por, ni és humorística, ni és misteriosa.... crec que el la defineix és aborrida. Potser enfocada d'una altra manera podria estar molt entretinguda però tal i com ho fa el guionista és soporífera perquè en cap moment tens ganes de saber més.


Un soldat romà està a punt d'entrar en una de les batalles més bèsties de l'época i la nit anterior coneix una prostituta que li otorga un "regal", el mossega. L'endemà lluita i cau mort a causa d'una llança en un dels costats. Però sense saber com ni perquè s'aixeca i es dona compte que no està viu però tampoc mort. Comença així un viatge per poder descobrir que li ha passat i que és.

Els dibuixos de Juan Carlos Colorado tampoc ajuden gens a fer més interessant la història. Els dibuixos de portada i contraportada no tenen res a veure amb el que et trobaràs a l'interior. Personalment no m'han agradat, crec que és un estil per un altre tipus de guió. Un còmic que, pel meu gust, no val la pena i molt menys per 10 euros. Com sempre Dolmen acosta els preus a l'economia dels fans.... la mare que els va parir.