UNCLE SAM

Bé, estem davant d'un còmic que a vegades m'ha tret de polleguera i d'altres m'ha fet gaudir d'allò més. Uncle Sam sembla una mena de somni i vigília, tot barrejat, d'algun pobre individu que vol criticar o destacar la política dels EEUU. Ho dic així perquè a vegades no sé ben bé quin és l'objectiu final del cómic. Probablement cap dels dos esmentats i estiguem davant d'una història que ens ve a dir que el poble dels EEUU és net i fort i que sempre soluciona els seus problemes o potser no, a lo millor ens està dient que la llavor plantada pels fundadors americans s'ha podrit i ara només creix una mena de "mala hierba" que no hi ha qui la pari.

Sigui com sigui aquesta història no et deixa indiferent, ja que en ella ha participat un dels autors més interessants d'aquest art, m'estic referint al senyor Alex Ross. Com sempre el seu dibuix realista no deixa d'enlluernar les vinyetes i quan creus que deixaràs de llegir el còmic perquè s'està fent un pel feixuc, apreix davant teu alguna obra mestra que et fa continuar per si més endevant n'hi han més Sembla que estiguem deixant al pobre guionista pel terra i no seria just. Steve Darnall
aconsegueix per moments deixar-te sense alè i esperar la resolució com l'única salvació possible en el món, però també és el responsable de a vegades no voler saber quina és aquesta vacuna perquè de ben segur deu ser pitjor que l'enfermetat. De totes maneres la barreja aconseguida entre guió i art és força interessant i han aconseguit un cómic que de ben segur no et deixarà igual.