Iron Man


Uaaaauuuuhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!! Impressionant!!!!!!! Excel.lent adaptació del cómic del "vengador dorado"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Perdoneu un començament tant eufòric però és que feia temps que gaudia tant d'una pel.lícula d'acció com aquesta. Ens trobem davant d'una de les millors posades en escena d'un personatge de la Marvel (pel meu gust). Hi ha hagut altres films basats en cómics que han estat excel.lents (Sin City, 300, X-Men I i II, Batman Begins, Hulk, Camino a la Perdición......) i per tant no és que sigui una novetat el fet que sigui una bona peli, el que passa és que feia temps que no veia una bona història superheròica.

La veritat és que hi ha algunes coses que s'han adaptat als temps que corren, com ara la raó per la qual es fa l'armadura el personatge, el fet del majordom Jarvis que és una computadora... i altres coses que no sé si desvel.lar..... bé doncs sí, com per exemple que Toni Stark diu als 4 vents que és Iron Man, la menció durant la peli d'una agència que es fa dir E.S.C.U.D.O (maldita traducción!!!!!!!, per què collons no ho deixen com a S.H.I.E.L.D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). la referència a War Machine quan l'enllaç de l'exèrcit amb Stark mira una armadura blanca.......etc...
La veritat és que crec que ho han fet molt bé, que han sabut adaptar un personatge de poca tradició aquí per fer-lo enormement atractiu. Hi ha humor i no un humor merdós i sense gràcia, també és cert que hi ha algun moment carrinclon però també hi ha una crítica a la política armamentística dels EE.UU que tot i ser molt diluïda ja és algo venint d'una peli d'entreteniment.

La història és senzilla però molt ben portada, sense buscar 3 peus al gat ni enmerdar-se en menjades de cap. Un industrial armamentístic li remou la consciència veure que fan les seves armes que ell creia defensores de la llibertat americana. Aquesta és la senzilla raó per la que s'enfunda l'armadura daurada. "Cabeza de lata" triga a sortir però el tempo dels esdeveniments trobo que és el correcte i tal i com acaba la pel.lícula crec que no hi ha cap mena de dubte en què ja tindrem més temps de veure la llampant armadura en acció.


Els actors ho fan molt bé tots, sobretot els dos protagonistes Robert Downey Jr. i Jeff Bridges (que amb aquest look fa por de veritat). Grans actors per una història sense cap altra pretenció que entretenir als espectadors, tant els aïllats al món comiquero com els fans de la vinyeta. Si us voleu divertir aquesta és una de les millors opcions de les que disposeu en la cartellera en aquests moments.



P.D....no us podeu perdre l'epíleg del final de la pel.lícula és impressioannt i esperançador...aquí us deixo una pista....