The Incredible HULK


...a mi Ang Lee m'agrada i en la meva memòria el seu Hulk tenia una posició acomodada en les adaptacions cinemàtogràfiques dels cómics Marvel. Una pel.lícula que es centrava més en la psique del personatge que no pas en si podia destrossar mil tancs o saltava un estat senser... era un tractament més "emocionalment adult" per dir-ho d'alguna manera. Però ve-t'ho aquí que sabent de la proximitat de l'estrena d'aquesta nova versió del gigante esmeralda vaig fer una revisió del film...ai, ai, ai... a vegades és millor deixar els records on estan. Cert que l'enfoc del film no em sembla malament i que la idea de què la pantalla es transformi en un conjunt de vinyetes com si fos un cómic book és molt encertada, però la història es va fer feixuga en diversos punts de la trama. A més a més la part final de la lluita entre Hulk i el seu pare (Nick Nolte) convertit en una mena de monstre energètic em sobra tota ella.

Amb aquesta situació anava a afrontar el Hulk de Norton i crec que va ajudar a què acabés agradant-me més de lo esperat.
Per començar direm que el personatge estètic a la pantalla m'agrada molt més que el seu predecesor. Un Hulk més gran i no tan verd fluorescent. Les escenes d'acció són força bones i abundants, potser s'han deixat endur pel sentiment contrari al de Lee i han pecat d'un excés d'aquestes. De fet el director Leterrier i Norton es veu que estan enemistats amb la Marvel per culpa de la retallada d'escenes.
De fet Norton va decidir entrar en el projecte perquè se li va concedir participar en el guió i es veu que ell volia una pel.lícula d'acció com la que ha sortit però que també hi hagués un tracte més profund del personatge i aquesta última part és la que els directius de Marvel volien evitar a tota costa per no caure en els errors del projecte anterior. Crec que potser les idees de Norton s'haurien d'haver inclós en el film ja que hi ha vegades que dóna la sensació que les coses passen molt ràpid i sense una justificació molt bona.


La pel.lícula ja declara les seves intencions durant els crèdits inicials doncs aprofiten per explicar com es transforma en Hulk el personatge de Banner i que el comandant Ross (William Hurt) el persegueix fins a la sacietat tot i que la seva filla (Liv Tayler) està enamorada de l'estudiós de les radiacions gamma. Per tant la pel.lícula ja comença en un moment en què Banner és perseguit per l'exèrcit i es refugia a Brasil on intenta controlar la seva ràbia i començar una nova vida.

Tim Roth infalible, com sempre, representa un soldat que està obsessionat amb el poder i vol ser un ésser poderós per sobre de tot i per aquesta raó es converteix en Abominación.


La pel.lícula té moltes carícies als cómics Marvel, el fet que es comenti el projecte del "supersoldado" americà que va quedar truncat durant la Segona Guerra Mundial, apareix l'escut de S.H.I.E.L.D i el nom de Nick Fury en la pantalla i torna a aparèixer la idea dels "Vengadores" amb un Toni Stark que apareix al final de la peli per parlar amb el personatge de William Hurt.

En resum a mi em va agradar, és cert que s'han deixat portar per les escenes d'acció i que han anat per feina, però bé tinc l'esperança que quan surti en DVD poguem gaudir d'aquestes escenes eliminades i si hi ha noves aventures del "goliat verde" arribin a aquest punt d'equililbri.

P.D...quan lluiten Tim Roth i Hulk quan el primer encara no és Abominación, ...joder fa les mateixes acrobàcies que el Capitán América!!!!!!!!....sóc jo o és que ja veig Vengadores per tot arreu?????

1 comentari:

Anònim ha dit...

crec que he trobat un lloc un pots ampliar la teva col·lecció de figuretes:

http://www.ganga.es/buscar.aspx?ref=bu&ca=141&gclid=CLHC-7XwlpQCFQ5NQwod23wEuA


a disfrutar-la!