BlackGas by Warren Ellis


...regal de nadal d'un gran amic. Zombies a dolor, un autor reconegut i prou irreverent com per tractar aquest tema... que més es vol?

Aquest cómic de Warren Ellis i Fiumara (a les ilustracions) ens endinsa en el fantàstic món del zombies o també coneguts "muertos vivientes". Temàtica que sembla que sempre estigui a punt de desparèixer però sempre hi ha algú que la resucita, ja sigui amb pel.lícules (28 Días después, Amanecer de los Muertos),llibres (War Z, Guía de supervivencia a los zombies) o cómics (com el que avui se'ns presenta). No és que ens expliqui cap cosa especial, ni tan sols té res de novedós... és una història més de zombies però ben explicada.



Tot comença amb la presentació dels personatges, et situen, et fan agafar "carinyu" per algun i a partir d'allà es comença desenvolupar la intriga. Una llegenda sobre el nom de l'illa on ens trobem és el punt clau per donar la pistoletada de sortida, aquí ja comences a veure que d'aquí poc passarà quelcom poc agradable.

La veritat és que el fet de no explicar res novedós fa que un cómic així perdi galons, és a dir que fa 10 anys hagués estat una història molt nevedosa, segur que s'hagués fet l'adaptació a la pantalla, però actualment no resalta i no crec que sigui tampoc de les obres més recordades de l'autor.



La història es divideix en dues parts, la primera té lloc a l'illa i ens explica com es volen escapar els protagonistes i l'altra part ens explica com arriben a la ciutat i aquesta ha estat consumida per l'epidèmia (aquest cop sí que són originals i expliquen que hi ha un gas sota terra que converteix la gent en zombie, uns zombies però que són conscients de què estan fent coses "dolentes" i demanen que els matis).



Aquest tractament dels zombies és la part més original i és precisament la que meys es tracta, trobo que està poc explotada aquest part. Pe`r a part d'això, és un bon entreteniment i un cómic que crec seria bo que adornés qualsevol biblioteca dels enamorats del génere.

P.D. Està per sota de Walking Dead, de fet encara no he trobat cap còmic de la temàtica que l'iguali.