Okko: el Ciclo de la Tierra I


Cómics de molta qualitat són els que estic trobant d'aquesta editorial... Rossell Comics. Fa poc vaig parlar d'un d'ells "La Leyenda de las Nubes Escarlatas" i del bon regustet que m'havia deixat. En aquesta ocasió el còmic que ens ocupa és Okko i concretament el segon arc argumental que és "el Ciclo de la Tierra". Seguim en l'ambientació medieval japonesa on samuarais, ronins i magia s'ajunten per oferir-nos un dels passatges més interessant de la humanitat. En aquesta ocasió Okko i el seu grup d'amics es troben en un poble disfrutant de les festes que celebren els últims dies d'estiu quan de sobte un estrany mor als braços del ronin. Okko i els seus companys persegueixen els responsables de la mort d'aquell home i descobreixen que l'emblema del corb decora els seus barrets.


A partir d'aquest moment comença un viatge per descobrir qui i perquè ha matat a aquell home estarny del poblat i sobretot perquè aquell home estava buscant a Okko. Haig de dir que l'estructura és molt clàssica en el génere d'aventures, un viatge llarg i perillós al llarg de diversos monestirs japonesos i amb enemics i amics que van apareixent. No vull dir amb això que sigui dolenta la història o aburrida, però sí que puc dir que havent llegit el primer volum i a l'espera de rescatar el II de les llibreries, no sembla que la sorpresa sigui un dels punts forts del cómic.

Els dibuixos i la història corren a càrrec de la mateixa persona... HUB. Abans de publicar el segon arc argumental sobre el cicle de la "tierra", ja havia sortit el cicle del "agua". Desconec si potser la sorpresa salta en aquesta primera història i aquest segon volum al estar tot el grup format ja no disposa de tant espai per la improvització i sí més, per l'estabilització del grup.

De totes maneres és un bon cómic que trobo està molt ben ambientat, tant pel que fa a vestuari com a vocabulari dels personatges amb notes de l'autor que expliquen que són aquells termes. Això és molt d'agrair. Bé doncs, dir que sembla una bona història tot i que no original i que gaudeixes molt amb la il.lustració... tot i que és millor el guió i la il.lutració de "las nubes escarlatas".