Camino Tortuoso by Warren Ellis


Estrena en la novel.la d'aquest guionista de cómics. Capaç de fer grans coses i de fer putrefaccions. "Camino tortuoso" ens explica com un detectiu deixat anar de la ma de Déu és ecollit per una missió tremendament important... recuperar una versió estranya de la constitució dels E.E.U.U. Des del moment en què entra un estrany i desagradable conseller del president per demanar-li tal acte, li comencen a succeir situacions de lo més estrambótiques.

Per suposat són violentes i amb una alta càrrega sexual... què si no es podria esperar del senyor Ellis. El detectiu McGill comença un viatge per diversos estats americans i ens mostra fenòmens socials de lo més estranys i delirants, sembla mentida que cada cop pensis que no pot superar-ho... però allà està l'home aconseguint-ho. La seva comapanya de viatje Trix, tampoc té desperdici... sobretot allà on la coneix, només us diré que aconsegueixen unir dos conceptes fins aleshores per mi impossibles.... Godzilla i bukkake..... si penseu malament us acostareu i si penseu depravadament l'encertareu.

És una novela que entra molt bé, le sprimeres pàgines et fan riure i el misteri de la misió et fa estar atent a totes les línies del llibre. Arriba un moment però, que sembla donar més importància als diferents "frikis" que es va trobant pel camí que no pas a la història del llibre. Em sembla molt bé que ens vulgui mosttrar una societat corrompuda i decrépita, però llavors si vols fer això escriu un altre tipus de llibre, no una història policíaca on sembla que trobaràs misteri i en realitat només fas que anar de raresa en raresa i tiro porque me toca.

No es fa pesada de llegir, però sí que va perdent interés a mesura que avança, una llàstima perquè el començament és molt bo.