DAREDEVIL


Sempre ha estat un personatge constant, molt fidel a la línia "ja tinc prou amb el que tinc...", humil i sobretot torturat per la seva doble vida. Matt Murdock és un destacat advocat que exerceix de forma brillant el seu paper de defensor de la llei davant dels tribunals i per les nits, Daredevil exerceix de forma igual d'eficient el seu paper de justicier davant del delinqüents de la "cuina de l'infern". Aquesta dualitat ha portat de corcoll al nostre invident en més d'una ocasió i ha estat terreny fèrtil per molts guionistes, que han tret d'aquest fet grans arcs argumentals.


Si algo hauria de destacar d'aquest personatge és la seva fidelitat a les seves conviccions, una mena de Capitán América però més realista, més de tocar de peus a terra; no tant capficat amb el somni americà i sí en el somni humà de viure en una societat justa on la gent pagui per les seves malifetes. Un home marcat per la mort del seu pare (Batallador Jack Murdock) a mans del crim organitzat quan ell era un marrec, un amrrec diferent de la resta però, ja que tenia la capacitat de "veure" en la foscor de la seva minusvalia ocular (causada per un accident amb uns residus radioactius).


Al llarg de la seva vida com a advocat ha hagut de passar per molts tràngols dels quals crec que val la pena destacar la saga del "Born Again" (Frank Miller i Mazzucchelli) on un Kingpin maquiavèlic intenat destroçar la vida de l'advocat i del justicier. Tot i que no ha estat l'única vegada que ho han intentat. L'amor en la vida de Matt Murdock ha estat també una constant de dolor pel personatge, totes les seves amants li han aportat felicitat però innevitablemet un dolor inmens..... Elektra, la Viuda Negra, Karen Page, Milla, Dakota...... un no parar. La seva doble vida no li permet gaudir d'una relació sincera i quan la pot tenir aquesta doble vida li acaba arrebetant tot el que ha aconseguit.







Però no nomès la seva vida amorosa està sempre en la corda fluixa, la seva vida en general no para de tenir alts i baixos. Ja no hi ha identitat secreta per aquest justicier, tothom sap que Matt Murdock és Daredevil tot i que els tribunals no han pogut demostrar mai de forma eficient que això és així.

Daredevil és un superheroi molt seu, normalment no apareix en crossovers, sempre va a la seva i sempre movent-se en la mateixa zona. Exemples clars els tenim en Civil War, en la formació de New Avengers (rebutja formar part), Dark Reign... sembla com si fos un equip regional enlloc d'un dels més assentst personatges que té marvel i dels pocs que manté qualitat al llarg de la majoria dels seus arcs argumentals (cosa que no podem dir d'altres s´pers més prolífics com ara Lobezno, Patrulla X, Capitán América...).


Ara hem arribat al número 500 americà i Panini ha decidit editar en forma de volums argumentals les aventures de l'invident justicier. Per una banda em sembla genial perquè llegir aventures on la història es perd 30 dies fins el següent número a vegades és un impediment per disfrutar-la en la seva totalitat. però per una altra banda, aquest tipus d'estratègia sol utilizar-se en personatges secundaris i Daredevil no és secundari.

Nomès vull dir per acabar que se li hauria de donar més importància a aquest personatge, però poder això provocaria la vulgaritat d'altres i perdria la seva fideliat amb la qualitat.... no sé....