Los caminantes



Regal de part dels reis del nadal..... El vaig veure referenciat a la revista Dolmen i semblava una aposta força interessant. Una història de zombies que no tenia lloc a EEUU si no que succeïa a la península i no trobavaríem les típiques situacions del Madison Square Garden ple de morts amb vida, una visió de la CasaBlanca amb un zombie al despatx oval... lo típic.
Aquesta novel.la tenia pinta de ser quelcom diferent, com més propera i que no cauria en els tòpics de tota la vida de les històries de resucitats. Una història en la que els noms dels protagonistes serien alguns com Manolo, luís, Marta, Susana..... y els noms dels carrers i ciutats serien molt més coneguts per nosaltres.
La veritat és que la decepció ha estat bastant gran. Carlos Sisí ens presenta una història sense cap mena d'innovació, això podria ser un cost que estaria disposat a pagar si les aventures i desventures els personatges m'enganxessin... però no ha estat el cas. I diria que no ha estat el cas perquè, pel meu gust, no està gaire ben escrit el llibre. Comparacions que desentonen... "...niebla como en un campo escocés".... ???""!!!! Explicacions de les situacions que no s'acaben d'entendre, personatges que estan drets i de sobte estan tumbats al terra amb un zombie que els atrapa, es salta coses que podrien ser interessants i s'explaia en passatges que no tenen inetrès.
Per exemple, de sobte arriba un moment que els "supervivientes" aconseguiexen capturar uns caminantes... i t'ho deixa anar així sense cap mena de delicadesa, ni tan sols t'explica com ho fan ni perquè i a sobre t'enteres que ja ho han fet unes 12 vegades..... no entenc perquè no utilitza situacions potencials d'angoixa i en canvi quan comença el llibre s'està explicant situacions dels personatges que no interssen per res.........
Hi ha però un punt interessant que és la presència d'un personatge capaç de moure's per entre el morts vivents sense que aquests siguin atacats pels zombies. Personatge que seria la hòstia per explotar-lo i que de nou decepciona al llarg de la novel.la. No sé, crec que una cosa que pintava de puta mare a acabat sent una lectura que esperes acabar el més aviat possible per passar a la següent novel.la.... i esperes que aquesta vegada sigui millor.