SCALPED


Una sorpresa realment agradable... o potser agradable no és la millor paraula per referir-nos a aquest cómic de Jason Aaron i F.M Guera. Scalped és l'expressió que utilitzen les nacions natives americanes per referir-se a un rostre pal.lid sense cabellera, títol que realment mostra la cruesa i obscuritat d'aquest cómic.

Fins el moment han sortit 5 ó 6 números, ara no ho recordo exactament, però cap d'ells ha suposat una devallada en l'interés per seguir el paper de Caballo Terco en la policia de la reserva que domina Cuervo Rojo. Com totes les bones històries negres hi podem trobar violència, tant verbal com física, erotisme (nomès cal veure com dibuixa Guera a les joves indies de la reserva i en concret a la filla de Cuervo Rojo), traïcions (el passat d la família del protagonista està carregat de traïcions a persones i idees), honor (no tots els policies cedeixen davant del poder del diner).....


Lluny de ser una història que està plena de tópics encara que res de nou planeja sobre la història, sap perfectament treballar amb la duresa i sequetat del personatge. Sap portar perfectament el suspens que sobrevola la presència de Caballo Terco de nou a la reserva índia.

Antics amors i noves enemistats assalten al nostre protagonista, que per molt típic que pugui semblar té un encant que tot i ser un cabró fa que li tinguis certa estima i pateixis pel seu bé i pel de la seva mare (no vull comentar la relació que té amb sa mare, però sorprenent és la paraula sobretot desprès del que li succeeix......).


Un cru retrat de la situació dels indis al que és el seu país natal per dret natural i que per culpa del rostre pàl.lid s'ha vist aïllat en reserves on són oblidats i se'ls deixa perdre. Un dels millors còmics que he llegit i espero seguir llegint ja que fins el moment no té final.