THE BOYS: Herogasm






Garht Ennis continua amb la saga dels agents que controlen als súpers. Caca, culo, pedo i pis són els referents de Garth Ennis en moltes de les seves col.leccions i aquesta no és una excepció. The Boys són un grup d'humans a qui se'ls ha injectat un compost que els dóna súperpoders. Ells s'encarreguen de què els superhrois paguin per les seves "anades d'olla" i així mantenir-los controlats i que no se'ls pugin els fums.

És una série que ha anat de millor a regular. Portem 5 volums i el que és realment sensacional és el primer. Sense cap mena de dubte Garth Ennis trenca amb tot i així ho va recollir la crítica i ell lectors. Però el perill del continuisme es va manifestar en els volums següents. És molt difícil que aquest tipus d'humor i d'històries mantinguin qualitat i interès sempre. Cert és que el segon volum va ser molt inferior al seu anterior però era molt difícil mantenir la qualitat, de totes maneres se li van donar noves oprtunitats a la història i ha recuperat una mica.

En aquest últim volum els protagonistes no són ben bé els de sempre, sino que més aviat ho són els súpers del moment. Herogasm és una trobada entre súpers i malvats per follar i no parar durant un cap de setmana sencer. Droga, traicions i política d'alt nivell es veuen les cares en aquesta convenció. És un continu de desfases que deixen en un segon pla la trama política que hi ha darrera. Cert és que t'ho passes molt bé llegint les barrabassades d'aquests personatges però es troba a faltar una mica aquella barreja perfecta entre "desfase" i història.

És un bon volum però no pas dels millors de la saga ni del seu autor... i per cert, si us el voleu llegir no ho feu en llocs públics, passareu molta vergonya si algú li doóna un cop d'ull a les pàgines que llegiu.