UTOPIA the end





Aquest mes ha acabat el crossover que unia als mutants amb els Vengadores Oscuros d'Osborn. La veritat és que no ha estat res de l'altre món. De fet encara queda un número de la Patrulla -X que és l'epíleg de rigor a la història.

No sé ben bé si ha estat una presa de pel o un intent de cohesió de l'univers marvel durant aquest Reinado Oscuro. El que estic veient al llarg d'aquesta arc argumental és que cada vegada es fa més difícil enmarcar on està cada personatge en cada moment. Lobezno, Osborn, Forst, Namor.... és difícil ubicar alguns personatges en el temps i l'espai degut al protagonisme que tenen en les diverses històries.


Bé parlem una miqueta del crossover. En definitiva és una excusa per crear una nova Genosha, aquell tros de terra que Magneto va autoproclamar com a nació mutant. Hi havia uns fanàtics anti-mutie que volien aconseguir l'esteril.lització dels mutants. Es van desplaçar cap a San Francisco en manifestació i allà hi ha disturbis entre mutants i manifestants. Scott Summers demana que si us plau no s'enfrontin amb els manifestants però no ho pot evitar. Osborn decideix fotre-hi ma. Però no nomès per apaivagar els disturbis, ell vol aconseguir destroçar la Patrulla -X original i crear la seva pròpia. Per aquesta raò crea la Patrulla-X Oscura (Daken, Omega, Mímico, Namor, Capa y Puñal, Frost, Xavier (oscuro) i la Bèstia (oscura)). Amb aquesta Patrulla intentarà desprestigiar al grup de Cíclope.

Però les coses se li giren i finalment perd el control de la situació. No pot aconseguir destruir la Patrulla-X i agafa con a victòria aquesta nova Genosha, ja que diu que mentre els mutants subversius es quedin allà no hi haurà conflicte.

Tota la història és com una excusa per un nou arc argumental pels mutants. No crec que fes falta un crossover com aquest per això, però bé suposo que cal vendre sigui com sigui. A més a més hi ha números de relleno que són molt tristos...tristos de què fan pena llegir-los i tens la sensació que t'han pres el pel. Nomès hi ha hagut un número que m'ha realment agradat i és el capítol 3.

El que s'ha de fer per mantenir les ventes.