THE LOSERS



Nova adaptació d'un còmic a la gran pantalla. Durant el Saló del Còmic de BCN es va fer força propaganda tan de la pel.lícula com del tochako que van treure amb tots els números de la col.lecció. La veritat és que el còmic no em vagradar gaire, de fet em vaig comprar el primer recopilatori que va treure Norma i desprès ja no me'l continuar comprant perquè no va satisfer les aspectatives.
La pel.lícula no ha fet res més que seguir l'estela del còmic. És una pel.lícula d'acció "al uso". El que sí em va agradar força és el principi en què hi ha una mena de fussió entre estètica de còmic i cine, molt conseguida. La història no té res de nou, un grup d'èlit de l'exèrcit que es troba en missió a Colombia. Han de marcar una zona per ser bombardejada. S'adonen que en la zona hi ha nens i entren a salvar-los, per suposat els salven entre tiros sorprenents i dolents que no encerten ni un sol tret.

Arriben on està l'helicòpter i enlloc d'ells pugen els nens (també l'osito de peluix del que ha salvat el prota en persona). De sobte se sent la veu d'un tal Max per ràdio donant l'ordre de disparar contra l'helicòpter. Per suposat la següent escena és l'os de peluix entre les restes de l'helicòpter. Deixen allà les seves plaques i es fan passar per morts. Mentre viuen d'incógnit a Colombia una noia els troba i els dóna l'oportunitat de trobar a qui els va traïr i poder tornar als USA.


A partir d'aquí escenes d'acció, diàlegs de "yo soy más chulo que nadie".... lotípic d'aquestes pel.lícules. No puc dir que hagi estat un penyazo, però sí puc dir que nomès serveix per passar l'estona. Res de pagar ni un duro al cine. Els actors són normalets, destacar a un català que fa d'un dels "Losers" (Oscar Jaenada) y l'actor que ha fet de Johnny Storm i farà d'Steve Rogers (Chris Evans). Un altre producte que passa sense pena ni glòria.


Director: Sylvain White
Guionista: Peter Berg (screenplay) andJames Vanderbilt (screenplay)