Patrulla-X Vs. 4F


Haig de dir que els 4F mai han estat personatges que hagi seguit ni tan sols m'han interesat... els trobo aborrits (ja sé que m'es d'un em degollaria per tal opinió... però que hi farem). En aquesta ocasió la minisèrie apropava a aquests dos grups de súpers i al estar dins del volum del judici a Magneto, no vaig tenir cap més opció que comprar-la.
Doncs haig de dir que la meva sorpresa ha estat molt grata. M'ha agradat molt la saga tot i que haig de dir que les històries dels 4F sempre pequen dels mateix.... uns vocabularis tecnològics que acaben agobiant, sobretot perquè segur que la tercera part de les coses són conceptes reals però inconnexos entre ells i nomès serveixen per enredar al lector. És el problema de les sagues on la tecnologia juga un paper molt important i això porta a què el lector perdi el punt durant els discursos tecnològics (no dic que siguin dolents, si no que els podrien fer entenedors). A més a més al final sembla que tots saben de física, química, electrònica..... i tot acaba sent una mica ridícul.

Treient aquest punt fosc (comú en la majoria de còmics on es dóenen raons tecnològiques), la saga és força entretinguda. Potser al final peca una mica de lenta i estàs pensant a veure quan es dóna la batalla que esperes. Tot va una mica lent cap al final tot i que no es fa pesat. Aquesta saga de Claremont i Bogdanove té un problema que comparteix amb gairebé tots els còmics cogeneracionals a ella. Abans es tenia la tendència d'explicar mitjançant diàlegs interns el que pensava el personatge o el que anava a fer quan a vegades no calia. Això provocava còmics amb molt de text que poden fer faixuga una pàgina.

La saga ens explica com Gatasombra perd la seva corporalitat física i necessiten dels 4F per curar-la. Però fora de tot pronòstic, Reed Ricahards decideix que no pot curar-la doncs un dubte planeja sobre la seva ànima: Va provocar de forma intencionada l'accident que el va convertir el Míster Fantàstic?.
Entra en escena Dc. Muerte donant la opció a la Patrulla-X a curar a la seva jove pupil.la i aquí és quan tot es comença a complicar. Claremont resolt bé la saga tot i que una mica lenta en determiants passatges i Bogdanove il.lustra el text de forma molt convincent. Molt recomanable tot el volum que recopila dues de les minisèries més emblemàtiques de la Patrulla-X.