SPLICE: Experimento Mortal


Ahir va ser un dia de gran decepció cinèfila. Gràcies al Festival de Sitges vaig poder veure amb la Sandra, la nova pel.lícula de Vincenzo Natali. Aquest home ha estat el creador de "Cube" o "Cypher" dos grans pel.lícules, pel meu gust. En totes elles hi ha una component d'angoixa molt marcada i un final inesperat...o com a mínim poc probable.

"Splice" pintava molt bé amb un Guillermo del Toro com a productor i dos actors com Adrien Brody i Sarah Polley que treballaven sota les ordres de Vincenzo Natali. L'argument no era molt original i fins hi tot el póster de promoció de la pel.lícula recordava altres històries cinèfiles de la mateixa temàtica ("Species" i "Alien" entre altres).

Dos científics estan treballant amb enginyeria genètica per poder aïllar una sèrie de proteïnes que ajudin a guarir malaties entre els animals de granja. Per poder aconseguir-ho "creen" una nova espècie... una mena de cosa amorfa i en fan un de mascle i un de femella. Tot va molt bé però els seus plans no coincideixen amb els de la farmacèutica. Els empresaris volen aïllar la proteïna i treure molt cuartos, mentre que els científics volen aplicar el que han descobert amb ADN humà.


Decideixen seguir amb els seus objectius d'amagat (cosa bastant incomprensible logísticament, ja que treballen en equip i en el mateix laboratori que altres científics però bé.... és una de les moltes tonteries que passen en la peli). Creen un "bitxo" diferent que va evolucionant i té certa aparença humana. A partir d'aquí tot són despropòsits un darrera l'altre. Amaguen l'experiment i aquest va sent cada vegada més important per la dona mentre que comença a comportar-se de forma més estranya (però predible per part de l'espectador).

Un final totalment ridícul acompanyat d'una última escena que, espero, no agafin com a possible final obert per una segona part. La pel.lícula és lenta pel que fa als esdeveniments, no passa res durant bastanta estona i mai acaba de ser el que vol.... una peli de terror. La interpretació dels actors és bastant discreta... i fins hi tot dolenta si parlem d'Adrien Brody; aquest noi s'està perdent a pasos agegantats. Podrien haver fet una peli senzilla i sense pretensions però que fos "resultista" i el que ha aconseguit és una història ridícula i totalmet desaprofitada.

Una decepció molt i molt gran que es va convertir en un esclat de riure en la sala quan Brody diu "la hemos jodido"........ si la veieu ja sabreu perquè.


Fitxa tècnica:
Director: Vincenzo Natali
Guionista: Vincenzo Natali