AULLIDOS

Ahir comentava que el tema vampíric estava de moda doncs, acompanyant als "chupasangres" estan els "licántropos". Sempre han estat dos criatures bastant relacionades entre elles. S'ha insinuat en moltes ocasions que els hereus de Vlad van esclavitzar als homes llop i els feien servir com a guardians per les hores de llum diurna. Altres asseguren que els licàntrops són els guardians dels humans contra els vampirs i altres fins hi tot trenquen les relacions entre ells i els separen sense tenir cap punt en comú.

El que sí és cert és que els homes llops sempre han sortit perdent en el cinema i la literatura en vers els vampirs. Sempre han estat tractats com els dolents de la història ("The WolfMan", "UnderWorld I", "El Hombre Lobo", "Aullidos", "En Compañía de Lobos"....) i nomès últimament sembla que les coses canvien ("Twilight Saga", "UnderWorld III").

En la pel.lícula que ens ocupa avui Joe Dante ens presenta la història d'una comunitat licàntropa que intenta sobreviure als temps canviants. Una periodista, molt famosa per sortir en el noticiaris d'una cadena nordamericana, decideix ajudar a la policia a capturar un assassí en sèrie. Desprès de tal experiència ella perd una part de la memòria i el doctor que la tracta li diu que vagi a passar uns dies a la "colònia". Una mena d'experiment de convivència entre persones especials que intenten encaixar en la societat. Tot sembla que vagi bé fins que els personatges de la "colònia" comencen a ensenyar les dents!!!!!!!

Joe Dante ens explica una història que en la seva època segur que va causar un furor extraordinari. Les transformacions són espectaculars... però no per lo ben fetes que estan si no, per lo lentes que són. Hi ha una d'elles que dura ben bé tres minuts i la víctima està aquests tres minuts mirant sense fer res... ni tan sols es posa a córrer. És una pel.lícula que entreté molt tot i que veus que alguns punts, sobretot les escenes d'acció, no passen el tall del temps. De totes maneres és una pel.lícula que s'ha de veure si vols estar inmers en la mitologia licàntropa, essencial per amants del génere.


P.D.... el final el vaig trobar molt encertat, enlloc de quedar-se amb el típic final en què la protagonista és mossegada i no es veu que li passa, Dante es mulla i ensenya com la periodista estransforma davant de les càmeres per morir en mans de la persona que la va salvar.

Fitxa tècnica:
Director: Joe Dante
Guionista:Gary Brandner, John Sayles
Actors: Dee Wallace, Patrick Macnee, Dennis Dugan

Tràiler: http://www.youtube.com/watch?v=A31Nzr6ih9U