CARGO


Va ser una de les pel.lícules escollides per veure durant el Festival de Sitges del 2009 i que van caure per manca de compatibilitat horària amb el meu plànol existencial. Ara que s'apropa el proper festival m'agafen ganones de recuperar aquelles pelis que no vaig poder gaudir.
"Cargo" ens explica una història que ja tenim bastant més que sentida. La Terra ha patit uns estralls devastadors deguts a l'acció de l'home. Ja no és possible la vida en el nostre planeta natal. Per aquesta raó es tenen plataformes especials on la gent sobreviu com pot i intenta comprar el seu bitllet cap a RHEA (el paradís).
Hi ha un moviment revolucionari que defensa que la Terra ja és habitable un altre cop i que no cal anar a altres planetes, la Terra torna a ser la nostra llar però els goberns no ho volen admetreu ja que, la gent que està a Rhea podria voler tornar.

Els humans han col.lonitzat un planeta (Rhea) i l'han adaptat per fer-lo tal i com era la Terra. La gent que pot comprar un bitllet viu allà i gaudeix d'una vida sana. La dr. Portmann està estalviant diners per poder comprar un bitllet cap a Rhea i estar amb la seva germana Arianne en una casa en plena natura i disfrutar de la vida. Per aconseguir aquests diners s'embarca en un viatge com a metgesa a bord d'un carguer. És l'últim viatge i podrà tenir els diners suficients.
A partir d'aquí comencen a succeir esdeveniments estranys que fan desconfiar de tots els personatges. Tots són prou misteriosos com per no fiar-te'n.
Serà Rhea real? Són reals els viatges en els carguers o bé tot el que passa és degut al son forçós de viatges d'anys per l'espai? La Revolució és bona?
Totes aquestes preguntes són respostes però de forma sosa. A veure, el film està molt bé i molt ben ambientat però, peca d'una extrema fredor. No sembla que hi hagi moments àlgids en la història o com a mínim quan hi haurien de ser, no són interpretats així. Hi ha una poca vivor massa forta que fa que vegis la història de forma línial enlloc de veure-la amb els alts i baixos que suposa una pel.lícula d'aquestes característiques. Aquell any es van presentar a Sitges dos pelis similars, aquesta i la de "Pandorum". El ritme de "Pandorum" haguès anat bé a "Cargo". Però el guió de "Pandorum" deixa molt a dessitjar.

Molt recomenable però, has de tenir ganes de veure-la.

Fitxa tècnica: