The Karate Kid (2010)


La nostàlgia fa molt de mal perquè t'obliga a veure unes coses que desprès et desgarres les vestidures per tonto del cul i caure en la trampa. És el cas de la nova versió de "Karate Kid" a lo família Smith (em refereixo a Will Smith i el seu fill, productor i protagonista respectivament). És una pel.lícula totalment prescindible, sense cap mena d'interès ni cap cosa nova.
La història és una mica similar però aquest cop ambientada a la Xina. El mestre Miyyaggi, d'origen japonès, ara és xinès i està interpretat per Jackie Chan, de nom Han. Han és l'home de manteniment de l'edifici on van a viure Dre Parker (Jaden Smith) i sa mare (Taraji P. Henson). Com és costum una colla de nois del barri són uns gamberros que li fan la vida impossible i Han l'ajuda a què no l'apallissin. Li demana si us palu que l'ensenyi els secrets del kung fu i Han acaba cedint. En aquesta ocasió no hi ha "dar cera pulir cera", aquesta vegada es tracta de "penjar la jaqueta, posar-se la jaqueta, tirar la jaqueta....". A l'igual que l'original hi ha un torneig i en ell es resolen les diferències entre els joves.
Jaden Smith és clavadet a son pare. No pot negar-ho perquè hi ha moltes escenes que les cares que posa són idéntiques a les del seu progenitor. És a dir que no serveix com a actor. Jackie Chan fa un paper simpàtic però res més. En definitiva que si us la voleu veure a casa en un atac de nostalgia traïdora endavant però..... ja us he avisat!!!!!!!


Fitxa tècnica:
Director: Harald Zwart