CENTURION


Aquest estiu s'estrena "Centurion". Una pel.lícula que segueix una mica la ristra deixada per "El Rey Arturo" (aquella versió en la que se'ns presenta un soldat romà d'origen bretó que lluita pels romans amb l'esperança de poder tornar acasa seva).
Per sort en aquesta ocasió el resultat és bastant millor. En aquesta pel.lícula d'aventures se'ns presenta a un soldat de Roma que està lluitant contra els "pictos" (gent original de les illes britàniques) i és fet presoner. S'escapa dels seus captors i s'embarca amb la Novena Legió, en una missió de venjança. Per poder assegurar-se la victòria, els romans tenen les seves files a una picta muda que és una de les millors exploradores que es poden trobar.

Una emboscada a la Novena Legió deixa a aquesta, reduïda a uns pocs soldats. Van en busca del seu general que ha estat fet presoner. A partir d'aquí hi ha una persecució dels pictos per aconseguir els caps dels soldats romans que han entrat en el seu campament.
Aquesta pel.lícula ha estat una grata sorpresa. M'esperava una veradera porqueria a l'estil de l'esmentada "Rey Arturo" i res més lluny. Estem davant d'una típica pel.lícula d'aventures on hi ha baralles, sang, violència i traïcions polítiques. Un típic film palomitero que t'ho passes bé perquè no té cap pretenció que no sigui entretenir i prou.

Nomès hi ha un parell de costes que no acabo de veure clares. Totes elles al final. Em sembla que està tot poc explicat, comper exemple per què al arribar al campament romà es baralla el protagonista amb un dels seus companys dient-li que per culpa seva han mort molts dels seus homes..... no sé a què es refereix. La història d'amor entre el centurió i la bruixa està ficada amb calçador però, com que no apareix fins al final i poqueta estona "aceptaremos pulpo como animal de compañía".
Els actors estan tots bastant bé, apareix la noia de "28 Semanas Después" i la model Olga Kurylenko que es nota que no és actriu (es passa tota la pel.lícula fent mirades inquisitives que no li van res de res). Hi ha actors que repeteixen d'altres aventures épiques com "300".
En definitiva una bona pel.lícula per passar una estona entretinguda i no pensar gaire.


P.D. No sé si és l'adaptació d'una série de novel.les... no ho he sabut trobar per tant, deduirem que no.

Fitxa tècnica:
Director: Neil Marshall
Guionista: Neil Marshall