DAREDEVIL NOIR


La línia NOIR de Marvel intenta aportar una nova visió als clàssics personatges de tota la vida. Els dóna una visió més fosca i amb menys càrrega per esdeveniments succeïts en la línia normal de Marvel. Els guionistes poden treballar amb més llibertat i sense tants lligams amb la continuitat dels esdeveniments cosa que, aporta més frescura a alguns personatges. En el cas que ens ocupa avui, aquesta llibertat no està molt present ja que els lligams que trobem amb Matt Murdock en la continuïtat tradicional Marvel, aquí també hi són. Però una cosa que sí que m'ha agradat és la foscor del personatge. Un Daredevil molt més "callejero" i sense tantes contemplacions. Un heroi que mata a gent i no s'està plantejant continuament si matar o no.

Daredevil NOIR ens explica la relació que hi ha entre Matt Murdock i King Ping durant els anys 50. Matt Murdock segueix sent el fill d'un boxejador que és assassinat per no acceptar un "tongo" però, aquest cop no aconsegueix ser advocat si no que es queda com a ajudant de detectiu privat d'un tal Foggy Nelson. Un capo, Halloran, està extenent l'extorsió dins la "Cocina del Infierno" i s'està ajudant d'un assassí despietat anomenat Bullseye que en aquesta ocasió té el sexe cambiat. Com sempre Murdock s'enamora de la persona equivocada i és una de les claus de la trama. Els dibuixos són molt foscos i fins hi tot arriben a cansar, té una similitut amb Maleev però no arriba al seu nivell.
Si es convertís en una col.lecció regular no me la compraria, no aporta res de nou. De moment la col.lecció regular de Daredevil està mantenint un nivell extraordinari i ara que entrem en l'etapa de cap de La Mano les coses es posen extremadament interessants.

DAREDEVIL NOIR
Guionista: Alexander Irvine
Dibuixant: Tom Coker