Festival Sitges 2010

Bé, bé, bé..... ja s'acosta el Festival de Sitges!!!!!!!!!! i aquest any fins hi tot ens quedem a dormir en un hotelet uns dies i així no perdre'ns cap de les pel.lícules que ens venen de gust veure!!!!!!!.
De moment i pel que he pogut veure en la pàgina oficial, hi ha una sèrie d'estrenes bastant interessants. Desprès ja veurem que tal estan i probablement el 40% seran una anada de l'olla que entendrà el director i poca cosa més, però s'ha de probar.

"Los Ojos de Julia" és la pel.lícula amb que estrenarà el festival. Aposten de nou per una producció a l'estil "El Orfanato" que va proporcionar tants bons moments a les sales de projecció. De fet repeteixen productor (Guillermo del Toro) y protagonista femenina (Belén Rueda). El tràiler m'encanta...angoixa, suspens i terror en petites dossis..... ganes de veure-la!!!!!




"Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives" aquesta és una de les més esperades ja que el seu èxit a Cannes i berlin van ser bastant notoris. Pel.lícula tailandesa de fantasmes. No sé si serà una pel.lícula de terror o més aviat una història que tracti de forma diferent el tema dels esperits que es queden presos en el pla mortal. A mi em sembla una pel.lícula de poc terror i molta contemplació, ja veurem que tal.




"Agnosia" serà una de les representants del cinema nacional. Té molt bona pinta, una mica a l'estil de "El Orfanato" o fins hi tot la nova "Los Ojos de Julia". A més a més surten ciutats catalanes ambientades en el segle passat. Tampoc sembla que sigui una gran pel.lícula de terror però crec que serà una gran pel.lícula de suspens i trames obscures... intriges en la foscor de la Catalunya de principis del s.XX.




"A woman, a gun and a noodle shop" la nova de Zhang Yimou. Com sempre aquests home crea unes pel.lícules de molta bellesa visual. Últimament li agraden les pel.lícules d'aventures com "Hero", "La Maldición de la Flor Dorada" i la més gran, pel meu gust, "La Casa de las Dagas Voladoras". Amb tocs d'arts marcials i també històries d'amor enmarcades en paisatges i escenaris de gran resplandor i bellesa. Aquesta sembla que contingui una mica d'humor i no sóc molt fan de l'humor oriental, no crec que sigui una prioritat però si cau la disfrutarem segur.




"The New Daughter" és una pel.lícula de terror de direcció espanyola (Luís Berdejo) i amb actors internacionals com Kevin Costner. Aquesta ja l'he vista així que no l'aniré a veure. És una peli de terror "al uso". Sense grans coses a mostrar però que et fa passar una bona estona, material de matar temps.




"Outrage" el retorn de Takeshi Kitano al món dels yakuzas. Sííííí!!!!!!!!!!!! Ja en tenia ganes d'aquest home!!!!!!!!!! Un grande entre los grandes!!!!!! Aquesta sí que em faria gràcia veure-la, sobretot perquè les últimes obres de Kitano no m'han acabat de fer el pes a excepció de la gran "Zatoichi".




"The Last Exorcism" és una altra de les més esperades pel públic. Una pel.lícula de terror d'Eli Roth. A mi aquest home no m'agrada gens (ni "Cabin Fever" ni la saga "Hostel") però haig de reconèixer que desprès d'haver vist el tràiler d'aquesta història.... potser m'ahauré de menjar moltes de les coses negatives que he dit d'ell. Pel.lícula que ratlla el documental i la ficció. L'espero en candeletes.




"A Serbian Film" és una pel.lícula que arriba envoltada per la polèmica. Grans dosis de violència i sexe sense contemplacions. Sembla que serà la "Martyrs" d'aquesta edició. De fet el tràiler que us penjo està censurat, hi ha escenes amb cuadres negres i ja amb els cuadrets negres em fa cosa mirar-me'l..... així que vosaltres mareixos.




"Dream Home" és la pel.lícula radical asiàtica del festival però no per estar en l'apartat X-Treme si no per la violència no explícita i l'explícita. No és gore....és més un terror i una violència que sense entrar en l'exageració et fa ruboritzar i apartar els ulls de la pantalla. Crec que junt amb "A Serbian Film" serà una de les destacades del festival... o com a mínim de las que se'n parlarà.




Aquestes i moltes altres pel.lícules aniran omplint el cartell sempre interessant del Festival de Sitges 2010. Per suposat no he parlat de totes les que ja estan confirmades però tampoc vull fer un post de 2 km de llarg i 2 hores de temporaliat de lectura, així que a mesura que passin els dies aniré posant més tràilers i més cosetes per no fer-me tan pesat.