SPAWN de Todd McFarlane (animated serie)


Aquesta serie comença com era d'esperar... es veu un home dibuixant i al cap d'uns segons es gira a la càmara i desprès d'introduir-te en el món de Spawn (de la manera més cutre que et pots imaginar però també altament efectiva) t'ilumina la vida dient-te que ell és Todd McFarlane el creador de Spawn. Aquest home té un problema d'egocentrisme altament demostrable... tots els seus còmics i figuretes porten el seu nom com a capçalera!!!!!!!!!!

Bé, tonteries a part haig de treurem el barret davant d'aquesta adaptació animada del còmic de McFarlane. És de les millors adaptacions que he vist i amb això em refereixo a què conserva l'estètica del còmic i l'essència transgresora que suporava de les pàgines d'aquesta novetat noventera. Hi ha escenes desagradables, violència, morts, males paraules.... tot el que caracteritzava a un còmic que trencava una mica amb aquells súpers que sempre es movien dins d'uns marges difícilment trencables.

En la primera temporada se'ns introdueix en els dubtes que té Al Simmons desprès d'haver tornat de l'infern i haver pactat amb Malevolgia. Desprès de morir cremat en alguna missió que, de moment nomès sabem que Chappel va ser qui el va traïr, va pactar amb l'amo de l'infern per poder tornar a veure a Wanda (la seva muller). El pacte consistia en què Al seria un soldat amb graduació en l'exèrcit de Malevolgia si aquest li permetia veure de nou a la seva dona. Com sempre el dimoni té alguna carta amagada. L'àngel caigut li permet veure a Wanda però 5 anys desprès de la seva mort i l'aspecte d'Al no és el mateix que tenia abans... ni molt menys.


Mentre Spawn no sap cap a on ha d'anar i està decidint que fer amb el seu paper com a soldat infernal, un espia de l'infern de nom Violator s'encarregarà d'intentar que la consciència humana d'Al Simmons no surti a la llum. Per ajudar-se en aquest proposit utilitza a un assassí de nens que intenta matar a la filla que, Al no va poder donar a Wanda, i que ara li ha donat el seu nou marit.
Un ball de sang i fetge altament recomanable. Una gran sorpresa. Continuaré veient la segona temporada a veure si segueix amb la qualitat de la primera.

P.D. Nomès comentar que la cadena per on es passava aquesta sèrie era la HBO que es caracteritza per donar màniga ampla als seus creadors.