À L'INTÉRIEUR


Últimament el cinema francès està donant molt bones pel.lícules de terror. "Martyrs", "Frontiere'(s)", "Ellos".... totes elles tenen una característica en comú, lo explícit de les seves imatges i la capacitat de fer patir a l'espectador.

En aquest cas segueixen aquesta líniea. "A l'Intérieur" ens explica la història d'una dona embarassada que es queda vidua en un accident de cotxe. La nit anterior al part (la nit de Nadal), està sola a casa seva quan rep la visita d'una misteriosa dona. Els intents d'entrar a la casa per part d'aquesta dona posen nerviosa a la protagonista i desprès d'una visita policial sembla que tot torna a la normalitat. Doncs res de res!!!!!!! A partir d'aquell moment l'intrusa intentarà matar a la protagonista sense que veiem algun lligam clar entre elles. Nomès l'obsessió per la criatura.

Aquesta és la història, de desenllaç realment desagradable, que ens presenten Alexandre Bustillo, Julien Maury (directors del film). Aquest film té un problema molt greu, crec que es podria haver solucionat amb un migmetratge de 40 minuts o com a màxim 1 horeta y andando. Però ja estem amb la mania de què les pel.lícules han de durar un mínim de horeta i mitja. Quan hi ha altres joies cinèfil.les com "Following" que duren 69 minuts!!!! i són espectaculars!!!!!. La pel.lícula comença molt bé, ens mostra un accident de cotxe i com la dona embarassada que sobreviu està a puntet de donar a llum.

Desprès de l'accident s'ha convertit en una dona solitària i passa la nit de Nadal sola. Rep la visita d'una misteriosa dona (Béatrice Dalle), no sap qui és, tot i que ella sí que sap coses de Sarah (Alysson Paradis). No se sap com però entra a la casa (primer error) i es comencen a donar situacions de tensió realment desagradables. Quan vaig veure l'escenari vaig pensar que això seria molt difícil de mantenir perquè nomès es movien pel lavabo i el saló. El director s'envalentona i porta a la casa a la mare i l'amic de Sarah, en aquell moment penses que ja està tot solucionat i que en breu es resoldrà la tensió. Però res de res, d'una forma una mica ridícula però que podem acceptar, la misteriosa dona elimina als visitants i farà el mateix amb els policies que apreixeran un pel més tard.

A partir d'aquell moment el director perd el nord. Escenes gratuïtes de sangades i un toc "zombiesco" que no ve gens al cas, embruten un inici molt bo. Pel.lícula per aquelles persones que que estan disposades a veure escenes desagradables... bastant desagradables....


Fitxa tècnica:
Guionista: Alexandre Bustillo