BURIED


Ha estat una de les sorpreses en els últims festivals de cinema independents com el de Toronto o Sundance. Rodrigo Cortés (director d'altres treballs com "El Concursante") aconsegueix no aborrir al personal amb només la presència de Ryan Reynolds en la pantalla. Aquesta pel.lícula amb gran presència espanyola en el pressupost i la direcció, ens explica el segrest d'un conductor de camions a l'Irak.
Sembla ser que anava en un convoy i va ser atacat per uns insurrectes irakians. L'agafen presoner i el tanquen en un taüd a les fosques i amb dues hores i 30 minuts d'oxigen. Al despertar-se veu que té un mòvil, un encenedor i poca cosa més. El fet que tingui una Blacberry no és casualitat ja que els segrestadors es comuniquen amb ell a trevés d'ella.
Les converses que manté el senyor Conroy (Ryan Reynolds) amb els diversos personatges van marcant el nostre estat d'àmim. parla amb gent del FBI, de l'exèrcit, de la companyia amb la que treballa... cada trucada suposa una nova esperança per la salvació.

No és una d'aquelles pel.lícules en la que et sents realment engoixat per la situació del protagonista, hi ha d'altres històries que ho han aconseguit de forma més eficient com ara "Funny Games" o, la molt semblant a "Buried", la japonesa "Haze". Però s'ha d'admetre que la pel.lícula aconsegueix que no decaigui l'atenció de l'espectador. El final podria ser sorprenent però, des del meu punt de vista és l'únic final possible si el que busca la pel.lícula és deixar-te garratibat. Ja em direu.

Fitxa tècnica:
Director: Rodrigo Cortés
Guionista: Chris Sparling