BATMAN DETECTIVE COMICS by Ed Brubaker


Típic volum que es treu per treure diners dels tontos com jo que es compren gairebé tot el que surt del murciélago. En aquesta ocasió un recull d'històries publicades a USA sota la col.lecció de Detective Comics i que aquí no havien arribat. Lo bo del recull és que darrera hi ha un mestre com és Brubaker, lo dolent és que s'aprofitin del nom del guionista i de la bona fe dels seguidors per treure porqueria a punta pala.
En aquesta ocasió Brubaker ens explica una història bastant llarga en la que Bruce Wayne (encara no era mort en aquell moment..... em fa riure això!!!!) investiga uns crims que semblen perpetrats per Dos Caras tot i que, hi ha una sèrie de fets que el fan dubtar de la participació del seu antic amic. Ens explica com un actor és escollit pels malosos de Gotham per substituir a Dos Caras en aquest pla per acabar amb el regnat del cavaller gothamita. És un actor tant i tant professional que decideix ficar-se moltíssim en el paper de l'antic fiscal.

Això el porta a estar a punt de morir però l'Espantapájaros el recull a les portes de la mort per crear un home sense por i això és el que el fa tan i tan perillós. Aquesta història és una obra de medio pelo de Brubaker. No és de les millors tot i que es poden veure traços característics del guionista com ara, el gran paper detectivesc del justicier (cosa essencial per mi) i dosis d'acció en la justa mesura. No podem dir que sigui un volum essencial però tampoc és un volum per tirar a la basura. Nomès per aquelles persones que els agradi el personatge i hagin de fer un viatge o quel com semblant i vulguin llegir alguna cosa entretinguda.

Les il.lustracions de Tommy Castillo cumpleixen a la perfecció amb el nivell de la història, no és una joia per la vista però és molt resulton i no et fa pensar que els dibuixos són una merda, et fiquen bé en la història.