Sitges 2010: Segon dia....9 d'octubre

Era el segon dia meu però el primer de la Sandreta i estàvem molt emocionats perquè les pel.lícules que teníem en cartell tenien una pinta molt i molt bona. "La Casa Muda" i "The Last Exorcism".... impressionant. El director del festival havia deixat anar que la pel.lícula argentina era la més terrorífica d'enguany i pel que fa al tema dels dimonis i enviar-los de nou al seu món, els tràilers de la nova producció d'Eli Roth tenia moltíssima bona pinta.
Nomès arribar a Sitges vam anar a l'hotel a deixar les coses i de pet cap a l'auditori a fer la primera cua del festival. No vam tenir cap problema pel que fa a l'entrada. Vam aconseguir les butaques que volíem, el primer passadís... impressionants!!!!!!!. La sorpresa de la jornada va ser trobar-me a mon germà que sortia en el curt que projectaven anteriorment. El que no va ser tan sorprenent (en el sentit agradable de la paraula), va ser el curt pròpiament dit.... quina porqueria!!!!!!!... nomès ho van entendre ells perquè la resta de persones no ens vam empanar de res. Això deixa clar que l'artista no ha sabut retransmetre el que volia dir.

Però bé, lo important era l'opera prima de Gustavo Hernández que es presentava com una pel.lícula de baix presupost i rodada com a un únic pla seqüència. La història està basada en fets reals i ens explica com un pare i una filla van a una casa abandonada per netejar-la. Un amic de la família és el que els contracte i els ajudarà a fer la tasca. Però de sobte la casa sembla que amagui secrets i records oblidats que podrien resultar terrorífics.....


En aquesta història, explicada fins a la sopa en altres pel.lícules, resalta la nuesa de les imatges i lo directe que pot arribar a l'espectador. És una pel.lícula que ens posa en tensió, ens asustarà en alguna ocasió (poquetes) i ens desvetllarà un final imprevist. El que fa que la pel.lícula t'agradi o no és el final. No dic que el final sigui excel.lent, nomès dic que t'explica el perquè dels esdeveniments de la pel.lícula, et pot agradar més o menys però com a mínim te'ls explica tal i com el director vol que els entenguis.
No us puc dir que sigui una pel.lícula excel.lent però sí que és entretinguda i una mica recordatòria de "Alta Tensión", ja veureu perquè ho dic.

Fitxa tècnica:
Director: Gustavo Hernández
Guionista: Óscar Estévez
Actors: Florencia Colucci, Gustavo Alonso, Abel Trinaldi, Maria Salazar

Tràiler: http://www.youtube.com/watch?v=OvWfICJSGcs

Per la nit i desprès d'una llarga passejada per Sitges i les seves botigues (perdició el tema de les samarretes... jo he tornat a casa amb 3 de noves...... malament, molt malament) vam anar a veure la que per mi era una de les "peritas en dulce" del festival. "The last Exorcism" ens explica la història d'un predicador que ha perdut la seva fe i es dedica a ajudar a la gent a través de les seves pors. L'ética del personatges és molt discutible ja que sí és cert que ajuda a la gent però, no la treu de la seva ignorància. En forma de documental anirem a veure com el predicador posa en marxa els seus trucs en la filla d'un pagès de l'Amèrica profunda. Una pel.lícula que t'atrapa des del primer moment i que no et deixa anar fins el final. Un gran encert i una de les perles del festival. El fet que estigui rodada com un documental li dóna un toc més auster que ajuda a ficar-se en el nus de la història. Prepareu-vos per no passar por durant ben bé 1 hora!!!!!... fins hi tot riureu!!!!!!!


Fitxa tècnica:
Director: Daniel Stamm
Guionista: Huck Botko, Andrew Gurland
Actors: Patrick Fabian, Ashley Bell, Iris Bahr, Louis Herthum, Tony Bentley, Jamie Alyson Caudle, Shanna Forrestall, Caleb Landry Jones, Allen Boudreaux

Tràiler: http://www.youtube.com/watch?v=NmrSR5O9QXc