X-MEN: The First Generation


De totes les estrenes comiqueres d'aquest estiu aquesta, és la que m'atreia menys. Les pel.lícules dels mutants marvelites han anat de bé a escandalosament desastroses. La primera de la saga va ser molt bona, Bryan Singer semblava el director adequat per portar als deixebles del Professor-X a la gran pantalla. Una història que iniciava un viatge en el món dels fills de l'àtom. Poder no era clavat a les històries explicades en vinyeta però, com adaptació semblava que no estava gens malament. La segona aportació de Singer al món del cinema amb els mutants com a protagonistes és per mi la millor de totes. L'escena d'un Lobezno desfermat contra els soldats entrant a la residència d'estudiants no té preu.
Però clar, no tot podia ser maco. Bryan Singer va passar-se a la competència per dirgir "Superman" i el director ( Brett Ratner) de pel.lículones com "Hora Punta" va ser l'encarregat de seguir amb les aventures de la Patrulla-X. Mare de Déu quina merda de pel.lícula,!!! Em sap greu dir això però és que no té res per salvar. Després va venir "X-Men Wolverine: Origins"... cal que digui res?
Amb aquest panorama ens arribava aquesta mena de reboot dels mutants de la Marvel. La història anava més enrera que cap altre, recuperava el moment en què Erik arriba al camp de concentració i destroça una valla metàl.lica i fins hi tot veiem a un Professor-X amb pel i caminant. En aquesta aventura se'ns intenta explicar una mica aquesta unió entre Magneto i Charles Xavier. Com van unir-se i separar-se més tard. Les actuacions dels 2 protagonistes són força convincents, el senyor Fassbinder està despuntant i ara ens arribarà en la nova de Cronenberg.

El problema més greu apareix en els estudiants. Apareixen uns personatges que en l'univers Marvel dels còmics són nous i aquí ens els presenten com a antics membres o enemics del X-Men. Un altre error és Kaos que en cap moment expliquen que és el germà de Cíclope. Banshee mola, és un personatge emblemàtic de la Patrulla-X i tot i no ser de la primera generació sí que apareix en els primers cómics dels grup. El tiu que té com a mutació adaptar-se no l'he conegut mai... i personalment no m'agrada. La noia que fa com de Mariposa Mental i Sapo barrejats.... no m'agrada gens. La Bestia comença molt bé i acaba que fa pena.
Els mutants dolents tenen molt de carisma encapçalats per un Sebastian Shaw (Kevin Bacon) més dolent que la tinya i una Reina Blanca massa prima. Els parteners són bastant.... poca cosa. El tiu que és una mena de Rondador Nocturno en vermell no el coneixia i el pavo dels tornados a les mans és penós. No diu res en tota la peli.
Tret d'aquests petits retrets, haig de dir que el film és molt entretingut. T'expliquen de forma molt aventurera com es forma el grup dels X-Men. La part final del film (escena platja) és un pel chorra però bé, aceptaremos barco. Només remarcar que es veu la mà de Brian Singer de nou en la saga. La història és seva i es nota, té un regust a les dues primeres, amb petits detalls humorístics que són petites clocades d'ull als lectors. En definitiva, una gran pel.lícula d'aventures de súpers.
Atenció al cameo de Hugh Jackman... molt divertit.


Fitxa tècnica:
Director: Matthew Vaughn