30 días de noche.... y más allá

Una de les millors sagues sobre vampirs que he llegit (en el món del còmic,eh!!??). Aquesta obra guionitzada per Steve Niles i plasmada per Ben Templesmith ens porta a un poble d'Alaska (Barrow) on durant més de 6 mesos el sol no surt i per tant hi ha foscor total i absoluta....un paraís pels "chupasangres"!!!!!

La premisa de la història no és cap meravella però és prou efectiva com per pensar que una cosa tan senzilla pot tirar d'una història prou decent i fer-te llegir el còmic amb ganes. A més a més hem de dir que aquesta història ve acompanyada de les il.lustracions del senyor Templesmith que pel meu gust és un dels millors dibuixants de còmics de terror. Té un estil brut però que al mateix temps despren certa delicadesa "para lo macabro". El primer dels volums és sense cap dubte el millor de tota la saga.



El segon volum titulat "Días oscuros" és més com una peli d'acció, on la protagonista del primer arc argumental confecciona una banda de cazavampiros al més pur estil Guillermo del Toro a Blade II. Tots els membres de la banda són súper durs i van matant vampirs a diestro y siniestro. És entretingut, això no li treurem, però no té aquella coseta que el primer volum si té i fa que et quedis bocavadat davant del còmic. S'ha de dir però que el final és força espectacular i que a mi em va posar els pels de punta. De fet aquest final obria les portes a una tercera entrega i així va ser, però jo creia que aniria "por otros derroteros".




La tercera entrega "30 dias de noche Regreso a Barrow" és de ben segur el més fluix dels 3. Una tornada al poble on tot va començar per part d'uns vampirs que sembla que tinguin sentiments tot i que la seva sed de sang els marca. Jo creia que en la tercera entrega la història seria més brutal en el sentit de què al final del món seria territori vampir, ja que el final de la segona entrega podia ser un preludi a aquest final. Però que va, que va......no està mlament però és la més fluixeta de les tres.



El més impressionant és que ara faran l'adaptació del còmic a la gran pantalla i el productor és una semi seguretat en aquests temes (Sam Raimi), mentre que el director, David Slade, és en principi una bona aposta ja que ha dirigit "Hard Candy", una de les millors pel.lícules dels últims 4-5 anys que va donar un bon cop sobre la taula a Sitges. Ja veurem que tal estarà la cosa.













Quan ja creia que tot estava fet d'aquesta saga apareix una precuela que ja s'ha publicat als USA i que és "30 días de noche: Red Snow". Ja veurem que tal és aquesta nova entrega que aquesta vegada ens la presenta Ben Templesmith com guionista i dibuixant.