This is Sparta!!!
















Spartans..what is your profession??!!....Mare de Déu, la pell de gallina en diversos moments del film, un d'ells aquest. Però bé ordenem una mica els fets i desprès ja anirem avançant esdeveniments.
En primer lloc parlar del còmic de Frank Miller. Per mi és una obra mestra dels còmics épics. No cal esperar una història rigurosa amb els fets que van tenir lloc a les Termópiles fa ja una pila d'anys. No crec que sigui això el que busca l'autor. Crec que l'única finalitat d'aquest còmic no és cap altra que fer-nos passar una estona molt entretinguda i que ens sentim atrets per les figures d'aquests guerrers sense igual. El guió no és res de l'altre mon, una lluita per defensar les terres espartanes dels invasors perses, cosa que sí que va succeir. També és cert que en aquell moment l'exèrcit més gran ajuntat era el de Jerges (el rei persa). També és cert que un espartà va traïr els seus compatriotes mostrant la reraguarda dels espartans.



Però també s'ha de dir que no només van ser 300 soldats els que van lluitar, ja que cada soldat d'èlit anava acompanyat de dos "escuders" que li portaven l'escut i el casc i feien com de criats de camp.



Així i tot el còmic es un cop de puny violent, i mai millor dit, a la cara. Uns dibuixos que per mi acompanyen perfectament les lletres dels aconteixements. El color donat per Lynn Varley, dona del brillant Miller, otorga als fets narrats una obscuritat i rudesa pròpia del poble d'Esparta. Els personatges són tractats d'una manera més dura en el còmic que no pas en la seva adaptació cinematogràfica, com indica el fet que la reina tingui un paper tan important en el film i en el còmic no sigui així. Però bé els temps que corren són d'una política correcta que s'ha de manifestar fins quan anem a comprar el pa no fos cas que algú es sentís ofès....(home o dona és igual).















La violència plasmada en el còmic és coberta amb escreix pel film, no tinc cap mena de queixa. De fet és una de les millors adaptacions que he vist mai d'un còmic junt amb Sin City, que curiosament també és del mateix autor i en tots dos casos ha estat molt implicat en els projectes cinematogràfics. Si el còmic és un cop de puny, la pel.lícula és un joc d'hòsties!!!!!!!!! Quina estètica més perfecta!!!!!!!(em refereixo per l'adaptació d'aquest còmic en concret,eh!!??).

Les lluites estan excel.lenment rodades ja que pots veure tots els moviments dels soldats i no pas com passa en altres pel.lícules que només veus la càmera amunt i avall sense poder distingir un cap d'un peu, i una espasa d'una destral.

M'encanten les dues versions de la mateixa història, no tinc res més a dir...només que per suposat em vaig comprar o millor dit em van regalar el còmic (gràcies Albert) "tiempo atrás", i que el casc d'un dels 300 està decorant la meva habitació al costat de la fantàstica edició del film que l'acompanyava...."tonight we dinne in hell!!!!!".