VOLUNTEER


Vampirs.... ai, ai, ai...cada vegada que hi ha una nova història sobre ells ja pateixo, pot ser que sigui bona però ja pateixo. No sóc un expert d'aquest món, però últimament he tingut bastantes decepcions respecte les desventures dels "chupasangres". S'ha fet de tot, històries sanguinolentes i divertides (Abierto hasta el amanecer), elegants i amb un glamour estètic excel.lent (El Ansia), modernes i buscant alguna originalitat en modus operandi dels descendents de Vlad ( trilogia de 30 días de noche)....

Fins hi tot s'han enfrontat homes llop i vampirs (Underworld) i no oblidem els rostres guapíssims d'uns vampirs que es mouen amb elegància i discreció per la societat humana (EntrevistA con un vampiro). Clar, després de tot això li tocava el torn a algun heroi capaç de perseguir i exterminar aquesta plaga de la societat...va arribar Blade.


Però fa poc va aparèixer a les nostres llibreries "Volunteer", una mica diferent però en realitat igual a tot el que s'ha parlat d'ells. L'únic que al recollir una barreja de tot doncs fa que sigui com algo nou quan en realitat no ho és. Però això no vol dir que estigui malament, eh!!! Amb aquest còmic he anat una mica del pal "montaña rusa", és a dir que hi havia vegades que no podia parar de llegir i altres que desitjava parar perquè era aborrit. Tot comença amb una nena trobada a Baltimore que pateix una mena d'amnèsia, no recorda res i porta una medalla penjada del coll on posa Volunteer cosa que farà que tot la conegui per aquest nom.

En un moment donat de la seva vida li comencen a passar coses extranyes i apareixen dos personatges en escena, un avi i el seu nebot (Hércules i Prometeo)....pregunta: per què tots els personatges de vampirs tenen noms peculiars?...
Bé, a partir de llavors tot és un seguit de fets que fan que el passat de Volunteer quedi a la llum i ella es vegi implicada en la venjança de la seva germana que la vol assassinar. Tot això entre castes de vampirs, humans que els serveixen i sanguinolentes baralles.

El guió (Sevestre) no és del tot dolent, de fet no està gens malament però no aporta res de nou a aquest món. En certes ocasions la distribució dels núvols de diàleg fa difícil la comprensió del text, ja que apareixen converses de personatges que no apareixen en la vinyeta sobre altres que sí ho fan. Això al cine és molt recorrent i fàcil de seguir, però en un còmic sense la possibilitat de reconèixer la veu a vegades és una mica lio. El dibuix que acompanya a les paraules (Springer) és en ocasions excel.lent i altres vegades deficient i és en aquestes ocasions quan perd definició i no pots creure que al costat hi hagi una vinyeta tan interessant i de sobte tot sigui una caca.

En definitiva m'ha agradat però tampoc sé si ara pagaria de nou per tenir aquest còmic a la prestatgeria....bueno suposo que sí, no?