BATMAN: Máscara de muerte


Pel Saló del Manga ha sortit una història de Batman en clau de manga, guionista i dibuixant japo i l'edició és oriental, és a dir que el llibre s'ha de llegir del revés. Una curiositat més dins de l'aclaparador resó del personatge de la DC després del gran èxit de crítica i públic de "Dark Knight".

En aquesta història Bruce Wayne és planteja de forma seriosa si la màscara que porta és la del playboy gothamita enlloc de la del ratpenat justicier. Tot enmarcat en una incursió al món occidental d'una empresa japonesa que intenta fer negocis en les ombres de Gotham. Un empresari japonés porta a la ciutat una col·lecció de màscares del seu país amb la intenció d'unir les cultures oriental i occidental, de moment no sembla que hi hagi d'haver cap complicació ni cap fet per sospitar, però comencen a desaparèixer individus de la ciutat i Batman reconeix en el sospitós una silueta.



Aquesta és l'excusa per fer un repàs a l'estada de Bruce Wayne durant la seva juventut en un dojo de Japó. Allà entrena i li fan saber les llegendes lligades a una màscara que otorga els poders d'un jove que es va entrenar amb un personatge de la fantasia japonesa en l'art de la lluita. Aquest jove deixa els seus poders en l'ànima de la màscar de manera que quan els temps tornin a ser dolents el salvador se la podrà posar i gaudir de l'ajuda dels poders del jove.




Però aquesta màscara té un preu.... a partir d'aquí el detectiu més gran del món comença la seva cruada per descobrir qui porta la màscara i perquè.

Un manga en blanc i negre que té un inici bastant prometedor però que es queda en una anècdota en les aventures del justicier obscur. Sempre s'intenta donar aquest toc fosc i melancòlic en la majoria d'aventures de Batman i potser hi ha vegades que sembla ficat amb calçador. la resolució és senzilla i sense que et soposi una gran sorpresa conèixer la veritat de la trama, cosa que indica poca capacitat de mantenir en tensió al lector.



El dibuix... doncs que voleu que us digui, Batman no està fet per ser una il·lustració manga, o com a mínim un manga tan net com aquest. Hi ha altres il·lustradors japonesos que han treballat amb aquest personatge i li han donat aquell toc que a mi m'agrada veure en el vigilant de Gotham.






2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sigue la sobreexplotación del murcielago. Hablando de ello... parece que Bruce Wayne sigue los pasos de Logan. EN su juventud le había dado tiempo a estar en todos los lugares conocidos....

wolvie ha dit...

Cierto señor cautivo...esto empieza a ser un vicio ya... la temporalidad en los cómics empieza a echar pestes... Lobezno es el ejemplo más bestia... ahora que está en no sé cuantos grupos y resulta que puede estar persiguiendo a Mística por Afganistán y aparte encerrado con los Nuevos Vengadores esperando a los Skrulls.... no sé donde acabará esto.... al final también saldrá en los dibujos de Bola de Drac!!!!!!