Escondidos en Brujas


Pel.lícula que vaig voler visionar en una sala de cinema i que per sort se'm va passar de llarg i no vaig poder fer. Al final l'he vista en dvd i dóno gràcies a Déu per no haver-me gastat 7 euros. Amb això no vull dir que sigui dolenta i no valgui la pena veure-la, si no que no val els 7 euros que s'han de pagar per gaudir d'una pantalla com Déu mana, un so excel.lent i una butaca més o menys incómoda.

L'Agustin m'havia dit que era molt bona, que era la sorpresa del 2008... doncs en part sí que tenia raó, ha estat una sorpresa... però més havia la sorpresa ha estat que considerés tal exercici cinematogràfic com quelcom a destacar de la resta de pel.lícules de l'any.

Haig de reconèixer que té un bon començament, et fa pensar que riuràs, que és d'aquell humor que en diuen "intel.ligent" que quan rius una de les gràcies, en moltes ocasions les hagut de pensar una estona i llavors, a part de riure, et sents bé perquè has pillat el missatge i ets sents una mica més "llest".
Té moments força bons com el de la família que vol pujar a la torre i el protagonista, resalta el físic voluptuós d'aquestes persones com a possible impediment per accedir a la torre.... de mal gust però enfocat de forma graciosa. També el moment del restaurant quan li retreu a un francés l'implicació del seu país en l'ocupació de Vietnam.... ridícul però molt ben trobat. N'hi ha d'altres però poques més van fer que un somriure aparegués.


Martin McDonagh director del film, intenta fer un gir dramàtic en la història. Sense deixar de tenir els seus moments cómics, esquitxa l'argument amb situacions serioses però tractades una mica "comedialment" (toma inventada), cosa que provoca una barreja que no és ni "chicha ni limoná". Aquest fet em va portar a perdre l'interés per la pel.lícula, al final no sabia que estava veient.... de fet la història d'en Colin Farrell i la Clémence Poésy està totalment fora de lloc, comença com algo salvatge i diferent i acava sent una barreja entre "Antes del amanecer" i "Amor a quemarropa".
Només puc dir que els actors estan molt bé en els seus papers, però que la història no és suficient per ser la sorpresa del 2008, potser la sorpresa de què Colin Farrell fagi un paper en el que no el mataria per capullo, però res més.