Fell


Cómic dibuixat per Ben Templesmith i que no surten vampirs!!!!!!... això és una gran notícia i per tant una bona oportunitat de veure si aquest dibuixant només sap dibuixar gent amb les dents desmesuradament grans i una llengua molt llarga o bé també és capaç de fer altres coses. El guionista que li posa paraules a les il.lustracions es Warren Ellis, capaç de coses bones i de coses molt dolentes. Una edició amb tapa dura que recopila els 8 primers números de la sèrie americana em fan prendre la decisió de comprar-lo i intentar disfrutar tot i el seu preu.



Se'ns presenta un personatge que per raons que encara no sabem (això crec que canviarà amb el temps) és traslladat del depertament de policia on treballa a Snowtown, ciutat veïna a la seva a la que es pot accedir creuant un pont. Creuar aquest pont és com una mena de viatge a l'infern, arribem a una ciutat deixada de la ma de Déu on el comisari de policia disposa de 3 detectius i mig (ja veureu perquè). la gent que hi viu està desesperançada de la vida que porten, no tene il.lusions i el detectiu Fell ve disposat a recuperar el seu lloc de treball a base de resoldre crims... si el deixen.



Aquest és el panorama que ens presenten aquest parell de creadors. cada número és la resolució d'un cas tot i que hi ha una sèrie de personatges que es van repetint i que generen trames secundàries que no es resolen en un número, són històries més del dia a dia com la cambrera al bar on descarrega les penes el nostre protagonista.
No puc dir res dolent de les il.lustracions, a mi aquest home m'encanta tot i que ja comença a ser una mica repetitiu, començo a veure moltes similituds entre els personatges.... no sé ja veurem que tal a mesura que avança la col.lecció.


Pel que a Warren Ellis m'ha sorprès molt gratament, haig de reconèixer que no sóc un gran defensor de la seva obra i que sempre me'l miro de reull, però aquest cop crec que copsa molt bé l'esperit de la ciutat i dels personatges amb diàlegs intel.ligents i que no cauen de forma reiterada en els tópics.
Per tant una gran recomanació pels admiradors de Templesmith i Ellis i per qualsevol amant d'històries de loosers amb intrigues fosques però que sempre desprenen aquell raig de llum que ens anima... o no.