Wolverine NOIR





Aquesta saga NOIR que s'ha tret Marvel de la màniga no semblava mala idea quan la van presentar. És donar una altra volta a la "tuerca" i presentar els personatges en l'época dels anys 30' quan la la Segona Guerra Mundial estava a punt d'esclatar i la pobresa dominava bastantes zones i milers de persones als E.E.U.U. Es deia que es volia donar un toc de cine negre, explicar històries de novel.la negra amb estètica del cine de detectius trets del Halcón Maltés, presentant personatges de la Marvel de tota la vida.


Vaig pensar que la Marvel tenia una molt bona idea, sempre he estat un fan del cine negre i si a més a més apreixien personatges dels meus còmics preferits.... millor que millor!!!!!!!!!!! El primer que va sortir va ser Spiderman NOIR, bastant simple de guió... una història que no cemençava malament però que desprès no mantenia aquest aire d'intriga del que parlaven les editorials al presentar la col.lecció.


Aquest mes a sortit Wolverine NOIR.... i de nou he llegit una història molt simple, que no m'ha aportat res ni de nou ni de vell... no estic dient que el còmic sigui dolent, senzillament que no té res d'especial i al final, fa mal pagar per volums d'aquest tipus. Se'ns presenta un Lobezno detectiu que té un company al qual odia a mort (més tard sabrem per quina raó). Una dama es presenta al seu despatx i li ofereix un treball que per suposat no és del tot net. Aquesta dona és Mariko, com no.


Mentre investiga es va trobant a diversos personatges típics en la vida de Logan com són Yuriko, Creed, Rose.... i al final es descobreix un "pastel" de venjança, mort i desamor. Per què han de sortir sempre els mateixos personatges? Sembla en algunes ocasions que estiguin ficats amb calçador i crec que precisament aquestes històries servirien per donar aire fresc al personatge i no pas ofegar-lo més.

Les il.lustracions acompanyen bé la història ja que li donen aquest toc noir que encapçala la col.lecció. En definitiva un còmic simple, d'estètica correcta i de baix interès pel lector. Millor bebem i l'oblidem.