7 DAYS


Pel.lícula que es va presentar al Festival de Sundance (2010). Últimament les pel.lícules franceses de por (qui diu por, diu thrillers de tensió desagradables) m'estan donant moltes alegries. Per posar alguns exemples "Alta Tensión", "Martyrs", "La Horde"..... és impressionant com poden mostrar en pantalla moments desagradables sense arribar a escenes gore.
En aquesta ocasió un pare de família perd els estrebs quan un assassí viola i mata a la seva filla de 8 anys. Com a venjança segresta a l'assassí i el tortura sense pietat durant 7 dies. Les escenes no són molt llargues ni hi ha moltes però, les que hi són... tela marinera.

No sé si un dels objectius de la pel.lícula era provocar malestar a l'espectador però, en mi ho han aconseguit. No entrarem en el tema de com aconsegueix segrestar a l'individu en qüestió però un cop ho ha fet l'increment d'angoixa va pujant de forma exponencial. De fet l'unica cosa que no m'agrada del film és que poder tot gira entorn d'aquestes tortures més que no pas dels sentiments i sensaciosn del pare de família que decideix prendre's la venjança personalment. Hi ha esquitxades de consciència i intenten paral.lelitzar les actuacions del pare i del polícia a càrreg del cas ja que, el comisari acaba de perdre a la seva dona en mans d'un vulgar lladre que li pega un tret durant un "atraco" a una botiga. Com reaccionen cadascú? Quina de les dues opcions és millor (si es pot dir això)?
Crec que la pel.lícula intenta posar-nos en el dubte de quina seria la nostra elecció si fos el nostre cas. Crec que es queden a mig camí. És recomanable però, has de tenir ganes de veure-la.

Fitxa tècnica:
Director: Daniel Grou
Guionista: Patrick Senécal (guionista i escriptor de la novel.la en la que es basa el film).