BLACK DEATH


Quan vaig veure el tràiler d'aquesta pel.lícula els ulls em van fer "chirivitas", pensava que estava davant d'una història de zombies a l'edat mitja!!!!!!!!!!!!!!!!!!...... doncs nada más lejos!!!!!!!!! No surten zombies ni res per l'estil però, així hi tot la pel.lícula no està malament.
Ens trobem en plena infecció de la peste negra, tots els pobles i ciutats europeus pateixen aquesta plaga i per suposat la ma de Déu està en boca de tothom. La gran majoria considera que aquesta epidèmia és un càstig de diví pels pecats dels homes. Uns creuen que per les barbàries en la guerra i altres pel libertinatge que corre. Però hi ha un petit poble que no pateix aquesta malaltia i no ha passat per alt als ulls del bisbe. Per aquesta raó envia a un grup de mercenaris (que es consideren soldats de Déu) per eliminar aquesta "taca" en un mapa ennegrit per la malaltia que ells no poden ni controlar ni explicar.

Ulric (Sean Bean) és el capità dels homes encarregats d'aquest treball eclesiàstic. Seran ajudats per un jove monjo, Osmund (Eddie Redmayne), que es troba entre l'amor de Déu i el d'una dona. No sap cap a on anar i li demana una senyal a Déu i aquest li envia a Ulric. Considera que la senyal li indica anar a buscar a la seva estimada. Es val dels soldats per travessar el bosc i arribar on l'espera el seu amor terrenal.

El poblet on es dirigeixen és com una illa de llum dins de tanta foscor però a quin preu? A partir d'aquell moment la fe cristiana estarà posada a prova i no tots la superaran.

Aquesta pel.lícula no és una gran meravella però, sí que és molt bona per passar una bona estona... o millor dit una "mala" estona. Estem parlant d'un thriller mitjaval on de forma, no molt subtil, es fa una crítica a la religió cristiana durant aquells segles on, l'esglèsia més que un punt de llum i d'ajuda al poble, era una institució totalment corrompuda. Fixem-nos que en el poblat no hi ha peste perquè han abandonat a Déu i són els soldats de Crist qui porten l'enfermetat darrera seu. Si vols veure una pel.lícula que es queda a mig camí entre "El Nombre de la Rosa" i que té tocs de la gran "Apocalypse Now", míra-la. No està gens malament.


Fitxa tècnica:
Guionista: Dario Poloni