FOLLOWING


Desprès de treure grans taquillazos en les seves últimes propostes ("Dark Knight" i "Inception"), Christopher Nolan està de moda. De ben segur que ara se li atribuiran una sèrie de projectes que la majoria seran simples rumors per donar publicitat a pel.lícules que per si soles no tenen gaire que aportar i s'intenta aupar-les amb petits trucs publicitaris.
Però Nolan no és bo des de fa poc i no tot el que fa és una meravella ("El Truco Final" se'l podria haver estalviat perquè és una porqueria). La seva primera pel.lícula apuntava maneres i de molt bones. Als cinemes Maldà estan fent un especial Nolan i passen tres pel.lícules seves ("Memento", "Dark Night" i "Following"). Com que la primera de les seves obres és l'única que no havia vist vaig decidir acostar-m'hi i acabar la "cole" de Nolan.

El primer que em va soptar és la durada del film (69 minuts). De seguida vaig pensar que en tant poc temps seria difícil que desenvolupés una de les seves històries recargolades però, estava completament equivocat. La pel.lícula presenta un inici, nus i desenllaç de lo més gratificant. No es perd en tonteries ni en subtrames inútils per adornar la història, va directe al gra i aconsegueix una pel.lícula compacta i excel.lent. Nolan ens presenta el cas d'un home que agafa com a obsessió el seguir a persones desconegudes. Una d'aquestes persones li canviarà la vida completament. S'uneix a ella en l'activitat d'entrar a pisos a "robar". Però no a "robar" coses materials per obtenir beneficis (que també), si no a prendre coses que la gent no valorava per desprès donar-se compte de lo important que era aquell objecte. Tot això s'embolica amb una estranya dona i un assassinat a sang freda. Com es pot lligar tot això?.... Doncs Nolan ho aconsegueix de forma excel.lent en nomès 69 minuts.

P.D. Nolan deixa caure, en petites píndoles d'informació, gustos personals com ara que li agradava Batman ja de bon principi (a la porta del protagonista es pot veure el marac de defensor de Gotham).

P.D II. Un dels protagonistes del film es diu Cobb..... no us sona de res.... o potser ho he sommiat?...
Fitxa tècnica: