IRONMAN 2


Per fi l'he poguda veure!!!!!! Desprès del gran regust de boca deixat per la primera entrega, les ganes de més estaven a flor de pell. Per diverses raons no la vaig poder anar a veure al cine i a la primera que l'he pogut veure en DVD m'he llençat a dolorazo!!!!!!!
Jon Favreau ens mostra "más de lo mismo" però amb més dosis d'humor pel lluiment de Robert Downey Jr. i en retriment d'escenes d'acció amb la qualitat de la primera part. És veritat que una de les claus de l'èxit de la saga és l'humor de Tony Stark però aquí s'han passat una mica. Poques vegades es veu a un Tony Stark seriós i agobiat pels grans problemes a què s'ha d'enfrontar en aquesta entrega (la contaminació de la seva sang, un tiu que té la mateixa tecnologia que ell.....).

Un dels bons punts és l'aparició de Máquina de Guerra. L'actor (Don Cheadle) que substitueix al primer Rhodes ho fa molt millor, pel meu gust, que el primer que ho va intentar. De fet s'ajusta molt més a aquest toc tan còmic que té la pel.lícula. El que tampoc acabo de veure molt clar és com el tiu pilla l'armadura platejada como si nada, baixa al magatzem se la posa i ala, a volar i disparar ratjos de plasma a tort i a dret. Aquí crec que ens haurien d'haver donat alguna explicació de com el coronel Rhodes s'entrena per poder utilitzar en un futur aquesta armadura.

Mickey Rourke i Scarlett Johansson són potser, lo pitjor d'aquest film. El primer per la desgana amb que sembla que actui i per la poca batalla que presenta als herois de ferro. La Viuda Negra no s'aguanta per enlloc, sí és cert que físicament no hi ha res a retreure ja que la senyoreta Scarlett és molt guapa i per tant cumpleix aquest requisit però, no cumpleix en les escenes d'acció (que són bastant poquetes). De fet hi ha una escena en la que Gwyneth Paltrow i Scarlett Johansson pujen unes escales i la càmara enfoca les seves "posaderas" per veure quin dels dos "traseros" és més estètic..... crec que en aquesta pel.lícula s'ha donat massa importància a "vamos a poner a todas las tías que estén buenísimas".


La trama no és res de l'atre món, la de la primera tampoc però, al ser l'adaptació de l'origen del personatge se li dóna més marge per veure com es fa. Ara jo esperava una trama molt més intrincada i no tant "malo conocido desde el principio". Desapareix l'addicció a l'alcohol de Tony Stark que es mostrava (molt breument) en la primera part. No entenc perquè.

El dolent de turno és Sam Rockwell (un gran actor pel meu gust, nomès cal veure'l a "Moon") que és la competició tecnológica de Tony Stark. Es diu Hammer de cognom, tindrà això algo a veure més endevant amb l'abolició de SHIELD i l'aparició de HAMMER?. En els còmics Osborn és el responsable però, al estar mort en l'univers Marvel de les pel.lícules podria ser que aquest home li prenguès el relleu... jo ho deixo aquí sobre la taula.

Bé, la pel.lícula és molt entretinguda i t'ho passes bé encara que no tant com en la primera part. Potser és que la primera va ser una bocanada d'aire fresc però en aquesta segona entrega no hi ha res de nou i a més a més apareix bastant menys el Vengador Dorado. De moment conserva la salut la saga, esperem que la tercera no decaigui com "Spiderman 3".

P.D. Una de les millors coses tant de la primera com de la segona, l'escena final desprès dels crèdits. En la primera part apareix Nick Fury i en la segona un "pedazo" de martell de la hòstia... sabeu de qui pot ser?


Fitxa tècnica:
Director: Jon Favreau
Guionista: Justin Theroux