Los ZOMBIES que se comieron el MUNDO



Com he dit últimament, el tema de los "no-muertos" està de moda. Els "zombies" estan patint una segona resurrecció gràcies a pel.lícules ("Zombieland", "Amanecer de los Muertos", "28 Días Después"...) i obres en paper ("El Alzamiento", "Los Caminantes", "Zombies", "The Walking Dead"...). En aquesta ocasió parlarem d'un còmic amb aire francés i humor britànic.


El còmic en qüestió es diu"Los Zombies que se comieron el Mundo". En aquest volum recopilatori dels 4 números originals francesos, se'ns explica les peripècies d'uns personatges realment únics. Estem davant d'uns individus que viuen en un món on el zombies s'han establert legalment. Hi ha hagut tantes ressurreccions que el govern ha hagut de posar ordre davant dels morts que han sortit de les tombes. Vius i no-morts conviuen en una societat degradada. Els nostres personatges es dediquen a eliminar els zombies molestos de forma ilegal (ja que el gobern ha establert que es poden re-matar i han de conviure amb els seus familiars). Les històries es van encadennant l'una darrera l'altra, no són necessàries per entendre's entre elles però hi ha temes de trama secundària que van evolucionant al llarg del volum de Norma Editorial.

Les històries estan molt ben aconseguides tot i que determinades trames es fan un pel llargues. El dibuix és un pel massa humorístic però, també és veritat que un dibuix més seriós no acabaria d'encaixar amb els tocs d'humor que imprimen els autors. Molt entretingut tot i que els 20 euros pel volum és una mica car.


Guió: Jerry Frissen
Dibuix: Guy Davis