SUPERMAN/BATMAN: Apocalypse


És la segona entrega en pel.lícula d'animació de la línia Superman/Batman. La primera pel.lícula es basava en el còmic de Loeb i McGuiness sota el títol de "Enemigos Públicos". En aquesta ocasió s'adapta l'obra "Superman/Batman: Supergirl" del mateix guionista però ara acompanyat per Michael Turner.

La primera pel.lícula estava bastant entretinguda i l'adaptació era bastant fidel però, l'estètica era bastant dolenta. Els dibuixos de McGuiness queden molt bé en el paper però en dibuixos animats queden bastant malament. Aquella musculació del Capitán Átomo o el mateix Superman.... és més aviat ridícula en la pantalla. En aquesta segona entrega, l'estètica ha seguit la línia de Turner que pel meu gust, queda molt millor en pantalla. Sobretot un Batman molt fosc que, pel meu gust és un personatge ridícul dins la història.

En realitat aquesta pel.lícula explica l'arribada de Supergirl a la Terra i com acaba sent la superheroina que coneixem. Al aterrar prop de la badia de Gotham, està encara desorientada i fins que no arriba Superman no s'aclaren les coses. Per la seva banda Darkside intenta trobar una nova jefa de les seves guerreres d'èlit i fixa la seva mirada en la cosina de Kaleb.

Com reaccionarà Superman quan Darkside segresta la futura Supergirl? Batman està disposat a confiar en una extraterrestre? Wonder Woman intervé en la situació ajudant a Superman en l'educació de la kriptoniana i així es desenvolupa la història.


En aquesta pel.lícula crec que Batman acaba sent un secundari. En la primera no és que fos el prota principal però tenia un paper més pesant, en aquesta ocasió no és així. No sé com serà el còmic perquè no me l'he llegit però, en l'adaptació animada té un paper molt fluix. Wonder Woman li pren el protagonisme, de fet es podria dir "Superman/Wonder Woman: Supergirl". A més a més la història no dóna tant de sí com l'anterior i per això hi ha mil lluites llarguíssimes i poca història. Pel meu gust és un pel més fluixa que l'anterior però tot i així és entretinguda. Espero que DC segueixi en aquesta línia ("Green Lantern: First Flight", "Wonder Woman", "Batman: Under the Red Hood"...) perquè li estan guanyant la partida sense cap mena de dubte a Marvel.


Tràiler: http://www.youtube.com/watch?v=UPyQ8I7oNEw