Sitges 2010: Primer dia... 8 d'octubre

El Festival havia començat el dijous però, per raons de feina no vaig poder plantar-me a l'Auditori per poder disfrutar de la gala inaugural del 43esè Festival de Sitges. Però estava clar que poques coses més se m'escaparien de les mans. Per evitar futures pèrdues de vissió, la Maniui i jo vam agafar un hotelet (Hotel Montserrat) modest al bell mig de la vil.la. Ens van atendre molt bé i les habitacions tot i ser petitones, van cumplir el fet.
Així doncs la primera pel.lícula que vaig poder gaudir va ser "A Woman, a Gun and a Noodle Shop". Zhang Yimou en essència pura i dura. Bellesa visual tant de paisatges com de colors, fotografia i atmósfera. En aquesta ocasió es tractava d'un remake de la primera pel.lícula dels germans Cohen, "Plan Sencillo". Haig de dir que l'original no l'he pogut veure però, segur que ha de ser molt millor que la proposta de Yimou. És una pel.lícula d'enganys, situacions confuses, traïcions.... tot això sota el prisma de l'humor oriental que encara no acabo de disfrutar del tot.
Una dona compra una pistola a un mercader per poder lliurar-se del seu marit i fugar-se amb el seu amant. Els servents de l'amo l'avisen de les seves intencions i a partir d'aquí i l'arribada de l'exèrcit comença una desfilada d'esdeveniments amb molt poca gràcia. La pel.lícula peca de falta de ritme, literalment t'adorms veient-la.

Yimou és un dels grans cineastes orientals dels últims temps però, sembla que desprès de "La Casa de las Dagas Voladoras" se li hagi humitejat la pólvora i vagi fent ziga-zaga entre les seqüències dels seus projectes.
No era un inici molt esperançador però, l'esperança era l'últim que volíem perdre....

Fitxa tècnica:
Director: Yimou Zhang
Guionista: Jianquan Shi, Jing Shang
Actors: Honglei Sun, Xiao Shen-Yang, Ni Yan

Tràiler: www.youtube.com/watch?v=LMGBQDpfLnc