BATMAN lo Invisible


Senyores i senyors estem davant d'un còmic de Batman que no passarà a la posteritat però que està dibuixat per un dels millors il.lustradors que ha retratat al personatge, parlo de Kelley Jones. El guió de l'obra corre a càrrec de Doug Moench que fa una feina acceptable però gens espectacular.

En aquesta ocasió Bruce Wayne (aquí encara no ha mort ni ha resucitat ni és Dick Grayson) ha de lluitar contra un boig que ha aconseguit tornar-se invisible mitjançant un brevatge químic. Máscara Negra està disposat a donar el que calgui a aquest individu per apoderar-se d'aquest elixir i poder acabar amb la superioritat del cavaller gothamita. El problema principal és que les dosis d'aquest brevatge afecten al cervell i cada vegada es converteix en un individu més inestable, violent i amb ganes de fer pagar a tothom que li ha fet mal aguna vegada.
D'aquesta manera comencen a produir-se uns assassinats que tant la policia de Gotham com el cavaller enmascarat intentaran resoldre, cadascú a la seva manera.

El guió creat per l'ocasió no ens aporta res de nou però sí que profunditza en la capacitat detectivesca del personatge i això té un gran valor (almenys per mi). Les pistes que es planteja Batman i com se'n surt estan basades sobretot en la intel.ligència del personatge i no tant en la força bruta de Wayne. També haig de dir que els dibuixos de Jones perden molt quan el personatge ha de mostrar mobilitat.


Tal i com he dit abans, Jones és un dels millors il.lustradors que han dibuixat i copçat la foscor i recargolament del personatge, però sempre en posicions estàtiques, el moviment no el té molt perfeccionat.
De totes maneres és un còmic que si no fos pel preu seria molt recomenable però, 13 euros per aquest volum ho trobo un robatori.