REGALO SORPRESA


Ja feia temps que no llegia algun còmic com aquest. Aquelles típiques històries que intenten ser independents, molt "indies" però que acaben com una d'aquelles aventures convencionals tot i que el camí per arribar-hi sigui més atractiu i no tan empalagós.

"Regalo Sorpresa" és una obra de Mike Carey i Sonny Liew que ens explica les aventures i desventures d'una joveneta amerasiàtica en plena adol.lescència. La protagonista practica el "hapkido", una art marcial típica de coreana i que el seu pare troba importantíssima per l'educació cultural de la seva filla. A l'institut hi ha un noi que la porta "loquita por sus huesos" i que a més a més també practica aquesta art marcial. Tot l'embolic de la història gira entorn d'un guerrer de l'antiga que personalitza la lluita del bé.

Al llarg de tota la història veus com hi ha una lluita per part dels personatges de mostrar coses que no són, un exemple clar és el de Dillinger que en realitat poc té de gàngster callejero. El mateix li passa a la nostra adolesecent amb hormones alterades. Tot això emboltat d'una història d'amor que posarà a proba molts dels valors sobre els que creu la protagonista.

Les il.lustracions que acompanyen a la història són força bones, m'agrada molt l'aire desenfadat del dibuix, té aquell toc "indie emo" que acaba fent que el lector entri en una atmosfera de cosa rara quan en realitat està llegint una història molt explicada i gens novedosa. Amb això estic dient que és un còmic entretingut i molt recomenable per fer un paron de superherois i posar el primer esglaó per canviar de registre.