CROSSED

Desprès de llegir "CROSSED" una pregunta no para de donar voltes pel meu cap... estem davant de la caiguda en picat d'un gran com és Garth Ennis? o pel contrari està passant per una baixa forma i per tant, esperem que es recuperi ben aviat. Cal dir que per mi és un dels guionistes més gamberros i divertits que he llegit mai. No crec que tinguem suficient temps en el món per agraïr-li el seu "Preacher", la seva etapa a "The Punisher", la seva etapa a "Authority" i així "suma y sigue".....

El guionista de Belfast ens ha obsequiat amb un munt de bones històries però, últimament aquestes històries són més aviat regulars o fluixetes (per no diar altres coses). Un clar exemple d'això és la sèrie "The Boys", que va començar com una bomba a la línia de flotació del món editorial. Al principi ningú volia publicar un còmic tan bèstia i van ser la gent de Dynamite qui es van atrevir i ens van deixar gaudir de tan bàrbares historietes. Era un còmic molt barruer, sí sense cap mena de dubte però també era molt bo i actualment és molt fluix. Sembla que ja no tingui idees per bones trames i ja ha començat a fer números de "relleno" com els que ens expliquen com van entrar a l'organització els personatges integrants del grup.


Amb "CROSSED" tinc esperances de què aixequi el vol i no ho dic perquè aquest volum m'hagi portat una lectura divertida, ni trepidant... com a molt, moments estelars a l'estil "pollapotro" i un parell d'escenes angoixants però, poca cosa més. dic que tinc esperances perquè la temàtica de la història m'agrada, és una mena d'infecció zombie però sense els zombies i amb gent que de sobte es comporta de forma extremadament violenta i deprabada. Tal i com passa a "The Walking Dead", de moment els orígens de la infecció no són importants i el que comença a guanyar pes en cada full que deixes enrera són les relacions entre els supervivents. És cert que en aquesta ocasió els infectats tenen un paper més important que els no-muertos de Kirkman però, també s'ha de dir que les escenes en les que són protagonistes són verdaderes barbaritats violentes. Esperarem amb espectatives el següent volum que a jutjar per la quantitat de fulles del primer encara trigarà un munt a arribar.

Pel que fa a les il.lustracions, Jacen Burrows cumpleix. No és el dibuixant perfecte per aquesta història, pel meu gust, però cal dir que no desentona i t'ofereix un grafisme força clar. Potser aquesta claror en els seus dibuixos és el que no m'acaba d'agradar en aquesta història tan fosca, potser caldria un dibuixant més brut a l'estil del Robertson de "The Boys" o Glenn Fabry.... no sé, tot això són divagacions meves, eh!!!
Si algun diu us aixequeu amb ganes d'una història burra, burra.. amb tocs violents explícits i sense ganes de donar moltes voltes als detalls de la història.... "CROSSED" serà la vostra lectura ideal.