ASEDIO

Ja està, ja s'ha acabat la saga en què Norman Osborn dominava el cotarro. La veritat és que ha estat un etapa en la que crec que se li ha tret poc profit. El títol estava molt ben aconsegit, "Dark Reign" donava aquella sensació de foscor i villania suficients com per atreure al lector. El fet que un "villano" dels clàssics de tota la vida fos reconvertit a heroi de la humanitat va ser una bona jugada però, com sempre, no s'han atrevit a més. Haguès pogut ser una època realment fosca en la que haguessin pogut haver moltes morts, desercions, canvis de bàndol.... no sé, coses que normalment són difícils de dur a terme es podrien haber fet realitat.

El conservadorisme ha fet acte de presència de nou i ens ha deixat un final prou bo però marcat pel poc atreviment del nus de la història. Sempre he pensat que no entenc com ha aguantat tant de temps al poder el senyor Osborn. Sempre que llegia un còmic del Reinado Oscuro, els herois de tota la vida li feien la guitza, d'una manera o altra ell sortia perdent i així i tot cada vegada semblaven més fotuts els Vengadores i companyia!!!!!! Crec que haurien pogut empressonar a herois inclús condemnar-los a mort (i així introduirien el tema de la pena capital als USA per part de la Marvel), i haguèssim tingut molt de joc.
La qüestió és que al final Asgard ha estat l'escollida per rebre l'últim atac de bogeria de Norman. Obsessionat en controlar tot el que passa al món, decideix atacar el món dels Déus nòrdics amb l'ajuda inestimable de Loki (germanastre de Thor). Per tal missió envia a Hammer (grup tàctic que substitueix les forces de SHIELD) i el seu grup de Vengadores a les terres d'Oklahoma (lloc on s'han establert els Déus nòrdics).

Allà es produeix una batalla d'aquelles que duren i duren com si fossin duracell. En un moment determinat el Vigía perd els papers i complint les ordres d'Osborn destrueix la ciutat d'Asgard. Veient el que ha passat, Loki s'empanadeix i decideix fer una bona acció abans d'acabar en el Valhalla. Acompanyant a Loki, Ares és assassinat pel Vigía quan es dóna compte que ha estat enganyat per Osborn.
La batalla final entre tots els súpers i el Vigía dura poquet però té un final desgarrador... el Vigía és mort i el seu cos portat per Thor al Sol on és consumit. A partir d'aquest moment es comencen a produir els moviments necessaris per situar-nos en la nova etapa marveliana "La Edad Heróica", on Steve Rogers deixa de ser el Capi (per tant Bucky alias Soldado de Invierno, es queda amb l'equipació i el llegendari escut) i passa a ocupar el lloc que antigament van ostentar Nick Furia, Tony Stark i Norman Osborn. A veure que ens depara aquesta nova etapa, nomès demano que no sigui tan ensucrada com sembla que serà.